Home / Μαθησιακές δυσκολίες / Αλλα άρθρα Μαθησιακής Δυσκολίας / Κατάφορη αδικία για τους υποψήφιους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες η αλλαγή των συνθηκών εξέτασής τους την τελευταία στιγμή

Κατάφορη αδικία για τους υποψήφιους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες η αλλαγή των συνθηκών εξέτασής τους την τελευταία στιγμή

Δημοσιεύτηκε: 6:11 πμ Μάιος 21st, 2013  


dyslexia

«Το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδιάζει τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και με εγκύκλιο «της τελευταίας στιγμής» και ενημέρωσή τους μόλις την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, τους στερεί τη δυνατότητα σχετικής ευελιξίας του χρόνου εξέτασης, η οποία παρεχόταν μέχρι πρόσφατα.

Πολλοί μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν δυσκολίες κατανόησης οδηγιών, πολλαπλών βημάτων, της μεταφορικής χρήσης της γλώσσας κλπ. και καθώς τίποτα δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι πρόσφατα για αλλαγή στον τρόπο εξέτασής τους, είχαν προετοιμαστεί με βάση τα ισχύοντα.

Η αδικία γι’ αυτά τα παιδιά είναι κατάφορη. Η εξέταση και η βαθμολογία τους  δεν μπορεί να δρα «τιμωρητικά» ως προς τις δυσκολίες τους.

Το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα αυτή την εγκύκλιο και τα παιδιά να εξεταστούν με  τις προηγούμενες οδηγίες που παρείχαν ευελιξία του χρόνου εξέτασης.»

18.03.2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα η διαδικασία δηλώσεων των γονέων για συμμετοχή των παιδιών ...