Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Ιταλία – «Αν δεν δοθούν περισσότερα κονδύλια στα δημόσια σχολεία, παραιτούμαι», λέει η ιταλίδα υπουργός Παιδείας

Ιταλία – «Αν δεν δοθούν περισσότερα κονδύλια στα δημόσια σχολεία, παραιτούμαι», λέει η ιταλίδα υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 11:20 μμ Μάιος 24th, 2013  


 

yppaid.jpgΤην πρόθεσή της να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν θα εγκριθούν περισσότερα κονδύλια για τα δημόσια σχολεία ανακοίνωσε η ιταλίδα υπουργός Παιδείας Μαρία Κιάρα Καρότσα.

Σε συνέντευξή της στο ιταλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24, η ιταλίδα υπουργός είπε «ή εξασφαλίζονται περιθώρια για νέες χρηματοδοτήσεις στα δημόσια σχολεία, ή πρέπει να σταματήσω να είμαι υπουργός Παιδείας» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για επένδυση απόλυτα αναγκαία για το μέλλον της χώρας, αφού δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική οδός».

Η 43χρονη κεντροαριστερή υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Λέτα, πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Σαντ” Άννα της Πίζας, θεωρεί ότι πρέπει να εγκριθούν άμεσα κονδύλια για την οικοδόμηση νέων σχολείων και για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στις ήδη υπάρχουσες σχολικές εγκαταστάσεις. Ως δεύτερη προτεραιότητα θέτει την πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών.

Η Μαρία Κιάρα Καρότσα, κατά την συνέντευξή της, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της Ιταλίας, Istat, βάσει της οποίας «η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό νέων από 15 μέχρι 29 ετών που δεν εργάζονται και δεν παρακολουθούν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης».

«Είναι ένα πραγματικό δράμα, το οποίο με κάνει να μένω ξάγρυπνη την νύχτα. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, διαφορετικά είναι αδύνατον να μιλήσουμε για ανάπτυξη», ολοκλήρωσε η ιταλίδα υπουργός.

tanea.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...