Home / Featured / Η ΟΛΜΕ θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης

Η ΟΛΜΕ θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης

Δημοσιεύτηκε: 1:52 μμ Μάιος 12th, 2013  


ste-thumb-large

ΣΚΑΙ

Τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ αναμένεται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της  κυβέρνησης για την επιστράτευση.

Το  ΦΕΚ για την επιστράτευση ΕΔΩ

Συνεδριάζουν από κοινού το απόγευμα τα  διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Εκπαιδευτικών Αττικής προκειμένου να  συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή, καθώς οι συνδικαλιστές  εκπαιδευτικοί εμμένουν στην αρχική τους θέση για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών  Εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ  αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της  κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση. των 86.000 περίπου  εκπαιδευτικών.

Τη  Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα των  εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να  προκηρύξουν απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών.

«Χουντική  μέθοδο» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την κυβερνητική απόφαση πολιτικής επιστράτευσης ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης  Παπαδημούλης επικαλούμενες  ανάλογη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου του  2011. 

Χαρακτήρισε ως  δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, καθώς δεν περιορίζονται μόνο στο επιπλέον,  δίωρο παρόλαυτα διευκρίνισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ κρατήσαμε μια απόσταση, τονίζοντας  ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί αυτή η αναστάτωση. «Δυστυχώς η  κυβέρνηση επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής επιστράτευσης» πρόσθεσε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αισθήματα  ανατριχίλας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση δήλωσε από την  πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γγ. του ΔΣ της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης. «Δεν  αφαιρείται μόνο το δικαίωμα στην απεργία, αλλά η σκέψη της απεργίας (…)  αφαιρούν στοιχειώδη δικαιώματα από τον πολίτη, σε λίγο θα μας απαγορεύσουν και  να σκεφτόμαστε» επισήμανε.

Η  κοινοβουλευτική εκπρόσωπος  της ΝΔ Σοφία  Βούλτεψη τόνισε  πάντως ότι η ΟΛΜΕ έθεσε εκ νέου θέματα που ήδη είχαν ψηφιστεί σε λάθος χρονική  στιγμή. Η κ. Βούλτεψη αντιπαρέβαλε τη στάση της ΟΛΜΕ με εκείνη της ΟΤΟΕ που  συμφώνησε με τις διοικήσεις των τραπεζών για σύναψη κλαδικών συμβάσεων στον  κλάδο.

Μιλώντας  στον ΣΚΑΪ για τη στάση της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος  Τσαυτάρης σημείωσε  ότι «δεν πρέπει να παίζουμε κατά την άποψη μου με την αγωνία των παιδιών, καλό  είναι να μην τα χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε συνδικαλιστικά μας αιτήματα.  Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σωστά τα αιτήματά τους (των εκπαιδευτικών), η  διεκδίκησή τους είναι λανθασμένη» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδόθηκε άμεσα το ΦΕΚ επίταξης των καθηγητών

Τι γίνεται σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών

ΔΣ ΟΛΜΕ:  Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον κατακλυσμό των “non papers” και να  προσέλθει σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο

ΠΕΑΕ: Δευτέρα, 13/5,  7μμ, συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ

ΑΣΓΜΕ:  Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών

ΑΔΕΔΥ – Έκτακτη  συνέλευση 13/5/2013. Να κηρυχθεί ημέρα πανελλαδικής 24ωρης απεργίας η  17/5/2013


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...