Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Η απεργία των καθηγητών μάχη για όλη την κοινωνία

Η απεργία των καθηγητών μάχη για όλη την κοινωνία

Δημοσιεύτηκε: 7:28 μμ Μάιος 15th, 2013  


syriza_10_0

Δελτίο Τύπου

Η απεργία των καθηγητών μάχη για όλη την κοινωνία

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος  έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών:

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων και ενώ διαβεβαίωνε πως δε θα φέρει τροπολογίες που να αφορούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ψηφίζει σε ένα άρθρο διατάξεις που τινάζουν συθέμελα το δημόσιο σχολείο. Μειωμένη χρηματοδότηση για υλικοτεχνικές υποδομές, ψηφιακοί δίσκοι (cd) και φωτοτυπίες αντί για βιβλία, τμήματα των 30 μαθητών, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τώρα χιλιάδες λιγότεροι καθηγητές, μόνιμοι και αναπληρωτές. Αυτό είναι το όραμα και το σχέδιο των μνημονιακών δυνάμεων.

Ο αντικοινωνικός και αντιεκπαιδευτικός κατήφορος όμως, έφτασε να γίνει και αντιδημοκρατικός. «Προληπτική επίταξη» είναι η ανταπάντηση της κυβέρνησης στους καθηγητές που αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στις μαζικές μελλοντικές απολύσεις αφού το Υπουργείο προτίθεται να καταργήσεις χιλιάδες οργανικές θέσεις.

Σε αυτόν τον κατήφορο αντιστέκονται οι καθηγητές και για αυτό το λόγο η μάχη τους είναι μάχη όλου του λαού, όλης της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα τους στηρίξει και θα σταθεί στο πλευρό τους.

Τα ψέματα της κυβέρνησης για δήθεν τεμπέληδες εκπαιδευτικούς που αρνιούνται να δουλέψουν 2 ώρες παραπάνω την εβδομάδα δε θα πείσουν κανένα. Δε θα παραπλανήσουν την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει καταλάβει ότι οι πολιτικές τους καταδικάζουν τη χώρα σε διάλυση και τον Ελληνικό Λαό σε ανθρωπιστική κρίση. Προφανώς και σε μια μνημονιακή  Ελλάδα έννοιες όπως δημόσια παιδεία και δημόσιο σχολείο δεν έχουν θέση.

Η ελληνική κοινωνία όμως θα βάλει τέλος στα μνημόνια, τις τρόικες, τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση και θα ανοίξει ένα δρόμο αναγέννησης της χώρας με δημοκρατία και αξιοπρέπεια».

Το Γραφείο Τύπου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...