Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Η απεργία θα σταματήσει μόλις αποσυρθεί το Π.Δ. για τις μεταθέσεις

Η απεργία θα σταματήσει μόλις αποσυρθεί το Π.Δ. για τις μεταθέσεις

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Μάιος 13th, 2013  


b9080e17f0a7478ca03ed3757c1e9be1

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Παιδείας να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και όπως είπε «η απεργία θα σταματήσει την ίδια στιγμή».

Ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε:

«ΤΟ Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Θεωρούμε ότι όλη η διαδικασία είναι έκπτωση για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Καλούμε τον υπουργό Παιδείας σε διάλογο. Ζητούμε να αποσύρει άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και αμέσως οι καθηγητές θα αποσύρουν την πρότασή τους για απεργίες στις εξετάσεις και θα προχωρήσουμε σε συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα απροστάτευτοι και με μισθούς εξευτελιστικούς. Σεβόμαστε τους μαθητές και τους λέμε ότι εμείς δεν επιλέξαμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για αυτό ακριβώς το λόγο επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας προς το υπουργείο Παιδείας. Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος και διάλογο με την ΟΛΜΕ και η απεργία θα σταματήσει την ίδια στιγμή«.

Όσον αφορά την επιστράτευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε πως «θα εξετάσουμε την περίπτωση της επιστράτευσης. Σε κάθε περίπτωση βέβαια εμείς θα προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας και δεν θα τους αφήσουμε βορά στις διαθέσεις κανενός«.

ΟΕΦΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...