Home / Ισπανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Δημιουργία ενιαίου συλλόγου εκπροσώπησης του κλάδου των καθηγητών ισπανικής γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Δημιουργία ενιαίου συλλόγου εκπροσώπησης του κλάδου των καθηγητών ισπανικής γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 12:09 πμ Μάιος 31st, 2013  


ACRAPT

Δημιουργία ενιαίου συλλόγου εκπροσώπησης του κλάδου των καθηγητών ισπανικής γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης – ΠΕ40 .

Τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανής η ανάγκη δημιουργίας ενός εννιαίου συλλόγου εκπροσώπισης του κλάδου των καθηγητών ισπανικής γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης –ΠΕ40. Με αυτό το σκοπό το ΔΣ του ΠΑΣΠΙΦ (Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας) ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια τη διαδικασία μετονομασίας του συλλόγου και αλλαγής του καταστατικού ώστε να συμπεριλαμβάνει όλους τους καθηγητές ισπανικής γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης – ΠΕ40. Η διαδικασία ολόκληρώθηκε την 23η Απριλίου όταν με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ανακοινώθηκε η δημιουργία του ΠΑ. ΣΥ. ΚΑ. Ϊ. Γ.

Ο σύλλογος απευθύνεται σε  απόφοιτους του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, ειδίκευση Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και στους συναδέλφους οι οποίοι είναι κατόχοι διπλώματος πανεπιστημίου εξωτερικού και υπάγονται στον κλάδο ΠΕ40.

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τους συναδέλφους να εγγραφούν και να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητες του συλλόγου. Προσδοκά δε το ερχόμενο φθινόπωρο 2013 να προβεί σε εκλογές με τη συμμετοχή των νέων και τωρινών μελών του συλλόγου. Μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών τα τρέχοντα ζητήματα θα διαχειρίζονται από κοινού από τα ΔΣ των υπάρχοντων συλλόγων.

Μην ξεχνάμε ότι οι εξελίξεις των τελευταίων 3 ετών είναι άκρως δυσμενείς για τη μέση εκπαιδευση και ειδικότερα για τον κλάδο καθηγητών ισπανικής γλώσσας. Είναι λοιπόν πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, με ένα δυνατό και μαζικό σύλλογο, προκειμένου να κερδίσουμε και στην πράξη αυτό που κατακτήσαμε θεσμικά το 2009, την ένταξη των ισπανικών στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Ούτως ή άλλως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια, ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια) είναι πολλά και μόνο με έναν ισχυρό σύλλογο θα μπορέσουν να αντιμετωπισθούν.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν στο σύλλογο και όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε δυναμικά τις δράσεις ώστε να επιτύχουμε και στην πράξη την ένταξη των ισπανικών στη Δημόσια Εκπαίδευση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Συναδελφικά,

 

Το ΔΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ για την αδικία που υφίσταται ο κλάδος ΠΕ78

Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ για την αδικία που υφίσταται ο κλάδος ΠΕ78 Κυρία ...