Home / Featured / Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:16 πμ Μάιος 13th, 2013  


vouliΠρος τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η κήρυξη επιστράτευσης στον κλάδο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού.  Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για την απεργία, ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ- πλουτοκρατίας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική – λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια  και την περιφρούρηση των αγώνων, καθώς και την προοπτική της πάλης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός επειδή είναι επιτακτικό εδώ και τώρα να καταργηθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αν θα προχωρήσει άμεσα στην άρση της.

Ο βουλευτής

Θανάσης Παφίλης

…………………………………………………..

Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη συνάντηση με τις οργανώσεις των συνταξιούχων και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Πριν σας παρουσιάσω τις σκέψεις, τις απόψεις μας για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, να σχολιάσω ένα ζήτημα της επικαιρότητας. Ένα ζήτημα που αφορά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφορά συνολικά την εργατική λαϊκή οικογένεια, την Παιδεία, το ίδιο το σχολείο. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων,σε υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Όμως αποκορύφωμα αυτού του αυταρχισμού, αυτών των αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, όπως έκανε και πριν με άλλους κλάδους, σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τους εργαζόμενους στις μεταφορές, τους ναυτεργάτες κλπ.

Πρόκειται για την υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και μάλιστα προληπτικά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπροστά σε μια πιθανή απόφαση των καθηγητών αύριο για απεργία στις εξετάσεις.

Το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διεργασίες,στις οποίες δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, υπάρχει πείρα και με αίσθημα ευθύνης, σε κοινή δράση με μαθητές,γονείς, με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα, το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και τις κατάλληλες μορφές πάλης και το περιεχόμενο του αγώνα που θα εξασφαλίζουν μαζική συμμετοχή, αποτελεσματικότητα, ενιαία δράση,θα εξασφαλίζουν την προοπτική της πάλης, όπως είναι η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ, μακριά από τυχοδιωκτισμούς, από μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες, όπως δυστυχώς κάνουν άλλες δυνάμεις. Στο τραπέζι της συζήτησης και του προβληματισμού, κυρίως μέσα στο σχολείο, πρέπει να μπει το συνολικό πρόβλημα της εκπαίδευσης. Το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον αυταρχισμό, την απόπειρα επιστράτευσης. Θα βρεθούμε και σήμερα στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ εδώ στην Αθήνα, στην Ομόνοια, σε όλη τη χώρα στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των νομών, μαζί με εργαζόμενους, μαζί με μαθητές, καθηγητές,δασκάλους, τους γονείς, όλους όσοι πονάνε για το μέλλον της εκπαίδευσης, για το μέλλον της νεολαίας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...