Home / Γερμανικά / Άλλα άρθρα / Απίστευτο! Σε απεργία διαρκείας από αύριο οι εκπαιδευτικοί στο Βερολίνο!

Απίστευτο! Σε απεργία διαρκείας από αύριο οι εκπαιδευτικοί στο Βερολίνο!

Δημοσιεύτηκε: 9:11 μμ Μάιος 12th, 2013  


Δεν απεργούν μόνο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί. (πλέον επιστρατευμένοι). Απεργούν και στο Βερολίνο οι Γερμανοί συνάδελφοί μας.Η απεργία τους ξεκινά αύριο.

2180636-germany-text-with-map-on-german-flag-illustration

Η Εθνική Ένωση της Παιδείας και Επιστημών (GEW)  της Γερμανίας, καλεί τους μισθωτούς δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς σε «Απεργία και την Εβδομάδα δράσης»  από τις 13 έως 17  Μαϊου. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε  τριήμερες διαδηλώσεις.

Όπως μας λένε συνάδελφοι Έλληνες Εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία…»πρόκειται για απεργία εκπαιδευτικών στο Βερολίνο για κάποια οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών

  • Ξεκινά αύριο

  • Πέφτει πάνω στις εξετάσεις των μαθητών

  • Oι εκεί συνδικαλιστές προτείνουν να μη γίνει απεργία πάνω στις μέρες των εξετάσεων, αλλά μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης

  • Δηλαδή, η διαφορά είναι ότι εκεί συζητάνε, ψάχνουν λύση και εδώ προβήκαμε σε προληπτικές επιστρατεύσεις.

    Αυτό κάνει αυτούς Ευρώπη (έστω για τα προσχήματα) και εμείς είμαστε τι;»

    Διαβάστε περισσότερα αν γνωρίζετε γερμανικά εδώ.

    greekteachers.gr

    ………………………………………………………………………………………………..

    Σε «Απεργία και εβδομάδα δράσης» καλεί η Ένωση Εκπαιδευτικών Βερολίνου (GEW) τους εκπαιδευτικούς, σε όλα τα σχολεία του Βερολίνου, ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, από 13 μέχρι 17 Μαΐου, επηρεάζοντας τις τελικές εξετάσεις στα σχολεία.

    Μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συμφωνήσει για διαχείριση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης με προσωπικό ασφαλείας (στη Γερμανία οι απεργοί συμφωνούν από κοινού με τις τοπικές αρχές εάν συντρέχουν λόγοι εκτάκτου ανάγκης). Έτσι, είναι δύσκολο για τις αρχές να χρησιμοποιήσουν αναπληρωτές καθηγητές ως «απεργοσπάστες».

    Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους μαθητές και τους γονείς  να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνονται καθημερινά μπροστά στο δημαρχείο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

    Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της απεργίας, οι διαμαρτυρίες είναι εστιασμένες στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια, όπου είναι προγραμματισμένες οι τελικές εξετάσεις.

    Τα αιτήματα της Ένωσης Εκπαιδευτικών Βερολίνου, για τα οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία, είναι ρύθμιση συλλογικών διαπραγματεύσεων ώστε να αντισταθμιστεί το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ μισθωτών και των τακτικών αναπληρωτών καθηγητών, καθώς επίσης βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εκπαιδευτικούς ώστε να εξασφαλίζονται υγιή γηρατειά.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο από τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι πολίτες παρακολουθούν στενά το θέμα λόγω των τελικών εξετάσεων που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα.

    enet.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...