Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Δείτε περισσότερα από 700 online μαθήματα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Δείτε περισσότερα από 700 online μαθήματα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: 5:23 μμ Μάιος 10th, 2013  


open_culture

Οnline μαθήματα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Ένα από τα πλέον θαυμάσια πράγματα που έχει καταφέρει το διαδίκτυο, είναι να ανοίξει τους ορίζοντές μας και να μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε γνώση, την οποία, πολύ δύσκολα θα βρίσκαμε κατά την διάρκεια της ζωής μας και στη γεωγραφική μας περιοχή υπό άλλες συνθήκες.
Τα online διαδικτυακά μαθήματα είναι κανόνας πια και αρχίζουν να τα προσφέρουν ολοένα και περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Στη λίστα, μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 700 δωρεάν online courses που προσφέρουν πανεπιστήμια όπως το Yale, το Stanford, το MIT και άλλα, με θεματολογία την Φυσική, τη Βιολογία, τις Πολιτικές Επιστήμες, τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, τα Μαθηματικά, την Ιστορία, την Φωτογραφία, το Design, τον Προγραμματισμό και πολλά άλλα. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις, θα βρείτε online υλικό από τη διδασκαλία ολόκληρων εξαμήνων, ενώ σε κάποια επίσης, θα βρείτε μέχρι και online εξετάσεις προόδου.
Κάθε θέμα και μάθημα, έχει δίπλα του τα διαθέσιμα links απ’ όπου μπορείτε να δείτε το σχετικό υλικό και να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Η λίστα αυτή, δεν είναι γι αυτούς που αγχώνονται να πάρουν ένα πτυχίο. Είναι για εκείνους που έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα το διαδίκτυο: όλους εκείνους που πιστεύουν πως, ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε πτυχίο, η γνώση είναι δύναμη και η παιδεία, πρόοδος.
Κι αν ενδιαφέρεστε για τα «Ελληνικά» πράγματα, σας θυμίζουμε τα online courses που ξεκινά από τον ερχόμενο Οκτώβριο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
πηγή

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...