Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / «Κιβωτός» για 50.000 τίτλους στο Διαδίκτυο

«Κιβωτός» για 50.000 τίτλους στο Διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: 9:11 μμ Μάιος 23rd, 2013  


ilektrfront

Εξι εκατομμύρια Ελληνες ομογενείς, φοιτητές και κάτοικοι του εξωτερικού σε 37 χώρες του κόσμου θα έχουν πρόσβαση σε 50.000 τίτλους βιβλίων, CD και DVD.

Κι αυτό χάρη στη συνεργασία των καταστημάτων Public και της πολυεθνικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Μέσα από την πλατφόρμα της Αmazon, τα Public θα διαθέτουν τα ελληνικά πολιτιστικά προϊόντα σε όλους τους Ελληνες ανά την υφήλιο, που αυξάνονται λόγω της κρίσης στη χώρα, για τους οποίους μέχρι τώρα ήταν δύσκολο και χρονοβόρο να τα προμηθευτούν.

«Πριν από οκτώ χρόνια, όταν ξεκινούσαμε, μας ρωτούσαν πώς θα αντιμετωπίσουμε μια άφιξη της Amazon στην Ελλάδα. Η απάντηση σήμερα είναι: θα συνεργαστούμε». Ετσι ξεκίνησε την ανακοίνωση της συμφωνίας χθες το μεσημέρι στο κεντρικό κατάστημα Public, στο Σύνταγμα, ο CEO της αλυσίδας των 30 μέχρι στιγμής καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, Ρόμπυ Μπουρλάς.

Ο οποίος έδωσε ευρύτερο πολιτιστικό χαρακτήρα σε αυτή τη συμφωνία με τον «μεγαλύτερο παίχτη παγκοσμίως», τον οποίο «πάντα αντέγραφαν», όπως είπε. «Τέτοιες ενέργειες έχει ανάγκη ο τόπος μας. Νομίζω ότι έχουμε υπερβολικά εστιάσει στην εστίαση και στην εξαγωγή λαδιού και γιαουρτιού, αλλά όχι πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας», τόνισε.

Και στην Αμερική Η συνεργασία με την Amazon, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, με πωλήσεις άνω των 60 δισ. ετησίως και με το μεγαλύτερο διεθνές πελατολόγιο, αφορά στη διάθεση μιας πλήρους γκάμας ελληνικών βιβλίων, CD και DVD. Στην πρώτη φάση διατίθενται 39.000 τίτλοι, που είναι ήδη διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της Αmazon, ενώ σταδιακά ο αριθμός θα φτάσει τις 50.000. Θα διατίθενται σε 37 χώρες. Ηδη έχει καλυφθεί ο ελληνόφωνος κόσμος της Ευρώπης σε χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Από 1ης Ιουνίου οι ελληνικοί τίτλοι στην πλατφόρμα θα απευθύνονται και σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.ά. «Είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ, με 50.000 κωδικούς και πλήρη στοιχεία», είπε ο κ. Μπουρλάς, πλαισιωμένος από τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου. «Μια καινούργια κιβωτός που τρέχει με σύγχρονη πυξίδα», χαρακτήρισε το εγχείρημα η τελευταία, τονίζοντας ότι αυτό «σηματοδοτεί κάτι που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και τρόπο σκέψης», σε μια εποχή που «οι δισκογραφίες κλείνουν η μία μετά την άλλη», είπε αναφερόμενη στον δικό της χώρο.

Δήλωσε δε τη χαρά της για τη δυνατότητα που ανέφερε ο κ. Μπουρλάς να τυπωθούν ξανά εξαντλημένα βιβλία και δίσκοι.

«Το άνοιγμα στον κόσμο, σε μια εποχή άκρας εσωστρέφειας και αυτοοικτιρμού» χαιρέτισε και η Αμάντα Μιχαλοπούλου, επικροτώντας «την προσβασιμότητα στο ελληνικό πολιτιστικό προϊόν της μεγαλύτερης εν δυνάμει κοινότητας, αυτής της ελληνικής ομογένειας».

Δήμητρα Ρουμπούλα dirouboula@pegasus.gr

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...