Home / Γερμανικά / Goethe Institut / Πρόγραμμα συνεργασίας με ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 2013 από τη Γερμανία

Πρόγραμμα συνεργασίας με ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 2013 από τη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: 6:50 μμ Μάιος 15th, 2013  


DAAD

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο:

Την ενίσχυση των υφιστάμενων σχέσεων και την δημιουργία νέων σταθερών συνεργασιών.

Την επαγγελματική συνεργασία στον τομέα της έρευνας και εκπαίδευσης.

Την ενδυνάμωση της απασχολησιμότητας αποφοίτων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ Την διεθνοποίηση των γερμανικών και ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την ανταλλαγή επιστημόνων, φοιτητών και διοικητών υπαλλήλων.

Την βιώσιμη διαθρωτική βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και της έρευνας στην Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι καλούνται να περιγράψουν το έργο τους με συγκε-κριμένους μετρήσιμους δείκτες σχετικά με τους προαναφερόμενους στόχους.

Ποιος χρηματοδοτεί το πρόγραμμα; Την χρηματοδότηση αναλαμβάνει η DAAD μέσω του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος «πρόγραμμα ενίσχυσης ακαδημαϊκού μέλλοντος Νότιας Ευρώπης».

Ποιος μπορεί να υποβάλλει αίτηση; Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν γερμανικά πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους τους κλάδους.

Τι χρηματοδοτείται; Η καθιέρωση σχεδίων συνεργασίας, όπως εκπαιδευτικές συνεργασίες, κοινά προγράμματα σπουδών, κοινοί τύποι πτυχίων, κοινά ερευνητικά προγράμματα κτλ., όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή (π.χ. μέσα από την συνεργασία με τις επιχειρήσεις, πρακτικές ασκήσεις, κτλ.) Τα μέτρα που συμβάλλουν στη διεύρυνση και την εμβάθυνση της συνεργασίας (εργαστήρια, συναντήσεις στρατηγικής, συνέδρια, θερινά τμήματα, κτλ.) Η παραμονή μικρής διάρκειας και οι διαλέξεις επισκεπτών-καθηγητών γερμανών και ελλήνων Η ανταλλαγή γερμανών και ελλήνων πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων Η παραμονή για μελέτη και έρευνα γερμανών και ελλήνων σπουδαστών, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων επιστημόνων Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού για τον συντονισμό της συνεργασίας Οι πόροι για δημοσιεύσεις, τα είδη γραφείου, η εφαρμογή e-learning υπηρεσιών, κ.α.

Το εύρος και η χρονική διάρκεια χρηματοδότησης Η δυνατότητα χρηματοδότησης είναι 100.000 ευρώ ετησίως για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών ετών.

Έναρξη 1η Σεπτεμβρίου 2013.

Αίτηση Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας https://portal.daad.de Πρέπει να υποβάλλονται τα ακόλουθα έντυπα αιτήσεων: Αίτηση για χρηματοδότηση του έργου (ειδικό έντυπο) Οικονομικό πλάνο για τα 3 χρόνια (2013-2016) (ειδικό έντυπο) Λεπτομερής περιγραφή του κοινού έργου (συμπλήρωση χωρίς ειδικό έντυπο σε μορφή PDF) Πρόγραμμα εργασιών για τα 3 χρόνια (2013-2016) Δήλωση συνεργασίας μεταξύ των ξένων και γερμανικών πανεπιστημιακών διοικήσεων (ειδικό έντυπο)

Διαδικασία επιλογής και κριτήρια Η επιλογή γίνεται από μια διεθνική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν καθηγητές από διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Κριτήρια επιλογής: – Ποιότητα του σχεδίου όσον αφορά την έρευνα και τη διδασκαλία – Πρακτική σημασία του έργου – Συμμετοχή των φοιτητών και νέων επιστημόνων – Αξία της συνεργασίας για την γερμανική και ελληνική πλευρά – Η βιωσιμότητα του έργου σε σχέση με την συνέχιση των υφιστάμενων και την δημιουργία νέων συνεργασιών.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 17 Ιουνίου 2013 Επικοινωνία και περαιτέρω πληροφορίες Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών Τμήμα 314 Kennedyallee 50 D- 53175 Bonn

Περαιτέρω πληροφορίες: Κα. Gerda Schneider-Schulten E-mail:
Schneider-Schulten@daad.de
Τηλ.:+49-228-8828675

diorismos


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων-Διαδικτυακά

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων-Διαδικτυακά Στις 25 και 26 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί μία ...