Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Κολλέγιο Αθηνών: Τέλος σε 13ο και 14ο μισθό

Κολλέγιο Αθηνών: Τέλος σε 13ο και 14ο μισθό

Δημοσιεύτηκε: 6:35 μμ Μάιος 30th, 2013  


colegathinon

Κατεγγελία της ΓΣΕΕ για παράνομη απόφαση στο Κολλέγιο όπου είναι πρόεδρος ο αδερφός του πρωθυπουργού.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το Κολλέγιο Αθηνών (Κολλέγιο Ψυχικού) ανακοίνωσε στους 500 καθηγητές του ότι προχωρά σε αναπροσαρμογή του μισθολογίου και εναρμόνισή του με το αντίστοιχο του Δημοσίου από την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό σημαίνει μείωση 20% σε μικτές αποδοχές άνω των 14.000 ευρώ και περικοπή 13ου και 14ου μισθού, όπως δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πρόεδρος του Κολλεγίου είναι ο αδερφός του πρωθυπουργού. Για παράνομη απόφαση κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωση του Κολλεγίου προς τους εκπαιδευτικούς, η απόφαση για περικοπή μισθών και δώρων αποδίδεται στη συνεχιζόμενη κρίση και τονίζεται ότι το Δ.Σ οδηγήθηκε σε αυτήν αφού εξάντλησε κάθε άλλη δυνατότητα. Αναφέρει μάλιστα ότι θα γίνει μείωση διδάκτρων από την επόμενη σχολική χρονιά και θα αυξηθεί το ποσό που δίνεται για τις υποτροφίες μαθητών.

Συνδικάτα και εργαζόμενοι στην εκπαίδευση όμως θεωρούν ότι η απόφαση του Κολλεγίου έχει πολιτικές προεκτάσεις και ότι θα ανοίξει το δρόμο για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία, η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρα παράνομη απόφαση, αντιτείνει ότι το Κολλέγιο δεν έχει υποστεί μειώσεις μαθητών και παράλληλα έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια τα δίδακτρά του ενώ ζητεί την άμεση παρέμβαση των υπουργών Παιδείας και Εργασίας για την ανάκληση της απόφασης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...