Home / Μαθησιακές δυσκολίες / Αλλα άρθρα Μαθησιακής Δυσκολίας / 11/5/2013: Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας

11/5/2013: Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας

Δημοσιεύτηκε: 2:26 μμ Μάιος 6th, 2013  


logotherapia

Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού με δράσεις ανά την Ελλάδα και προσωπικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας πραγματοποιεί   Ημερίδα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού», με ομιλίες ενημέρωσης από τις 18:00 έως και τις  20: 00 από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει Ημερήσιος Συμβουλευτικός Σταθμός για προσωπικές συναντήσεις του κοινού με τους λογοθεραπευτές από τις 10:00 το πρωί έως και τις 20:00 το απόγευμα  κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας των παιδιών και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους (οικογένεια, σχολείο,κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κλπ), όσο και για θέματα που αφορούν σε προβλήματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης, σε ενήλικες.

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας και εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά με ημερίδες ενημέρωσης στην Αθήνα και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.
Στόχος του ΣΕΛΛΕ με αυτή την πρωτοβουλία είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διαταραχές άρθρωσης/φωνολογίας, διαταραχές ρυθμού ομιλίας(τραυλισμός), ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχές επικοινωνίας εξαιτίας διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, βαρηκοϊα- κώφωση, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.

Tην 11η Μαΐου, Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας, ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης του κοινού ανά την Ελλάδα: Αθήνα, Αχαρναί (Μενίδι), Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο (Κρήτης), Λάρισα, Καβάλα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα, Βάρδα (Ηλείας), Λαμία, Σύρο, Ξυλόκαστρο.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθούν στις παραπάνω πόλεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

https://www.newsnow.gr/article/414972/11i-maou-panelladiki-imera-logotherapeias.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενταξιακή Εκπαίδευση – Ειδική Αγωγή & Παράλληλη Στήριξη

Ενταξιακή Εκπαίδευση – Ειδική Αγωγή & Παράλληλη Στήριξη Σύντομη Περιγραφή Στην Ελλάδα, ...