Home / Μαθησιακές δυσκολίες / Αλλα άρθρα Μαθησιακής Δυσκολίας / 11/5/2013 : Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας – Καμπάνια ενημέρωσης και δωρεάν συναντήσεις με λογοθεραπευτές

11/5/2013 : Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας – Καμπάνια ενημέρωσης και δωρεάν συναντήσεις με λογοθεραπευτές

Δημοσιεύτηκε: 5:10 μμ Μάιος 10th, 2013  


logotherapia

11η Μαΐου: Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας

Καμπάνια ενημέρωσης και δωρεάν συναντήσεις με λογοθεραπευτές

Αθήνα

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας και εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά με ημερίδες ενημέρωσης στην Αθήνα και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.
Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού», με ομιλίες ενημέρωσης από τις 18:00 έως τις  20:00 από εξειδικευμένους επιστήμονες. Στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει Ημερήσιος Συμβουλευτικός Σταθμός για δωρεάν προσωπικές συναντήσεις του κοινού με τους λογοθεραπευτές από τις 10:00 το πρωί έως και τις 20:00 το απόγευμα κατόπιν ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας των παιδιών και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους (οικογένεια, σχολείο,κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κλπ), όσο και για θέματα που αφορούν σε προβλήματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης, σε ενήλικες.
Την ίδια ημέρα, ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης του κοινού και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα: Αθήνα, Αχαρναί (Μενίδι), Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο (Κρήτης), Λάρισα, Καβάλα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα, Βάρδα (Ηλείας), Λαμία, Σύρο, Ξυλόκαστρο.

Στόχος του ΣΕΛΛΕ με αυτή την πρωτοβουλία είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διαταραχές άρθρωσης/φωνολογίας, διαταραχές ρυθμού ομιλίας (τραυλισμός), ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχές επικοινωνίας εξαιτίας διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, βαρηκοϊα- κώφωση, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.

Ημερίδες ανά την Ελλάδα:

https://health.in.gr/news/various/article/?aid=1231247721

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε: Γραμματεία ΣΕΛΛΕ: 210 3848362
Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ΤΕΙ Λογοθεραπείας. Πρόκειται για έναν επιστημονικό και επαγγελματικό Σύλλογο που κύριο στόχο έχει την προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από χίλια μέλη. Ο ΣΕΛΛΕ είναι μέλος του International Association of Logopedists and Phoniatrists (IALP).

health.in.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα η διαδικασία δηλώσεων των γονέων για συμμετοχή των παιδιών ...