Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Γονείς / Το ενδοσχολικό απολυτήριο κερδίζει έδαφος. Πάνω από 10.000 μαθητές δεν δίνουν Πανελλαδικές

Το ενδοσχολικό απολυτήριο κερδίζει έδαφος. Πάνω από 10.000 μαθητές δεν δίνουν Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 4:15 μμ Μάιος 18th, 2013  


mathimata

Το «ενδοσχολικό απολυτήριο» κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των νέων

Είναι γνωστό ότι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ’ Λυκείου δε συμμετέχουν κάθε χρονιά όλοι οι τελειόφοιτοι, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό το ποσοστό δείχνει να αυξάνεται.

Η ρύθμιση για το αποκαλούμενο «ενδοσχολικό απολυτήριο», τη δυνατότητα δηλαδή απόκτησης ισότιμου λυκειακού τίτλου, τυγχάνει της επιδοκιμασίας των μαθητών και από το 2011 που πρωτοθεσμοθετήθηκε, αποτελεί καινούρια τάση.

Οι φετινές δηλώσεις μαθητών που θα εξεταστούν μόνο ενδοσχολικά ξεπέρασαν τις 10.000 σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελούν περίπου το 15% του συνόλου των μαθητών, ποσοστό που, αν μη τι άλλο, είναι αξιοσέβαστο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», το γεγονός δεν οφείλεται μόνο στις επιπτώσεις της κρίσης.

Υπάρχει ένα ποσοστό μαθητών που έχει συνειδητά επιλέξει το δρόμο αυτό. Αρκετοί από τους μαθητές που κάνουν αυτή την επιλογή είναι καλοί μαθητές που θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Ένα άλλο ποσοστό αφορά μαθητές που, ανάλογα και με την περιοχή, δε σπουδάζουν για οικονομικούς λόγους και αφορούν κυρίως περιπτώσεις στην ελληνική περιφέρεια.

Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, η οποία, με έξυπνες λύσεις και σοβαρή αναζήτηση ειδικοτήτων, επιλέγει την εναλλακτική μεταλυκειακή διαδρομή και είτε εγγράφεται σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ, είτε συνεχίζει στο εξωτερικό, είτε αναζητά κατευθείαν εργασία.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές αυτοί μπορούν κάλλιστα να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις την επόμενη χρονιά, αν το επιθυμούν ή αλλάξουν γνώμη για τον προσανατολισμό του μέλλοντός τους.
newsbeast.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...