Home / Ρώσικα / Άλλα άρθρα / Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στη Χαλκιδική

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στη Χαλκιδική

Δημοσιεύτηκε: 7:57 μμ Απρίλιος 24th, 2013  


Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας  «Μ.Β. Λομονόσοβ», στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club στη Χαλκιδική.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 120 διακεκριμένοι επιστήμονες

Russia_flag-600x0

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως την 1 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το  Γ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «H ρώσικη γλώσσα στο σύγχρονο κόσμο: παραδόσεις και νεωτερισμοί στην διδασκαλία της ρώσικης ως ξένης και μετάφραση».

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 120 διακεκριμένοι επιστήμονες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία,  η Αυστρία, η Ινδία, η Τουρκία, η Σερβία, η Π.Γ.Δ.Μ., το Ισραήλ, η Ουκρανία, η Γεωργία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και η Λευκορωσία. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων πάνω σε έναν ευρύ κύκλο θεμάτων που συνοψίζονται στις εξής θεματικές κατηγορίες:

  • Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας.
  • Θεωρία, Ιστορία, Μεθοδολογία μετάφρασης
  • Πολιτισμό – ανθρωπολογικές όψεις της διαγλωσσικής επικοινωνίας.

Σε δηλώσεις του για το συνέδριο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε: «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε και ενισχύουμε δράσεις που φέρνουν πιο κοντά τους Ρώσους πολίτες στη χώρα μας. Επενδύουμε στρατηγικά στην αγορά της Ρωσίας τόσο στο πεδίο του τουρισμού, όσο και σε εκπαιδευτικές αλλά και επιχειρηματικές συνέργιες, οι οποίες αποβαίνουν προς όφελος και των δύο πλευρών».

Το συνέδριο διοργανώνεται σε  συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τύπου και Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας και του Τουριστικού Πρακτορείου «Mouzenidis Travel».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ναι… για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.) Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283 Αρ. Διαταγής ...