Home / Αγγλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Σχετικά με τους αναπληρωτές 24μηνης προϋπηρεσίας επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Σχετικά με τους αναπληρωτές 24μηνης προϋπηρεσίας επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 3:21 μμ Απρίλιος 19th, 2013  


asep

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Εξαιτίας της αναβολής διενέργειας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, οι πίνακες αναπληρωτών ωρομισθίων εκπαιδευτικών δεν ανανεώθηκαν, αλλά παραμένουν ως είχαν. Και, μάλιστα, θα παραμένουν ως έχουν για όσο χρόνο δεν γίνονται διαγωνισμοί.

Το διάστημα αυτό προσλαμβάνονται, ως αναπληρωτές, όσοι με οποιονδήποτε τρόπο στο παρελθόν είχαν αποκτήσει σχετική προϋπηρεσία, χωρίς όμως να έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η σχετική πρακτική που ακολουθείται, αποκλείει σε κάθε περίπτωση τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (24μηνο και ΑΣΕΠ) και προκρίνει τους έχοντες μόνο προϋπηρεσία.
Με την υπ. αριθ. 308/2010 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ορίζεται ότι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τους μόνιμους διορισμούς. Ενώ, λοιπόν, το ΑΣΕΠ προκρίνεται έναντι της προϋπηρεσίας για μόνιμο διορισμό, δεν ισχύει το ίδιο σε ό,τι αφορά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Σημειωτέον δε, ότι δια του αποκλεισμού τους από τη δυνατότητα διορισμού τους ως αναπληρωτές και της διατήρησης των σχετικών πινάκων διορισμού αμετάβλητων, η προϋπηρεσία των επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, παραμένει στάσιμη. Αποτέλεσμα είναι όσοι πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ πάντοτε να βρίσκονται σε δεύτερη σειρά επιλογής αναπληρωτών έναντι αυτών που έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία χωρίς ΑΣΕΠ.
Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι δεν προβλέπεται στο εγγύς μέλλον η διενέργεια νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς αυτούς να παραμένουν επ’ αόριστον καθηλωμένοι σε χαμηλή σειρά στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών χωρίς καμία δυνατότητα βελτίωσης της θέσης τους και κατά συνέπεια χωρίς καμία δυνατότητα συμμέτοχής τους στους διορισμούς αναπληρωτών.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
  1. Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την άνιση μεταχείριση στην πρόσληψη αναπληρωτών ωρομίσθιων εκπαιδευτικών;
  2. Σκοπεύετε να εφαρμόσετε την προαναφερθείσα γνωμοδότηση του ΝΣΚ που αφορά στην προτεραιότητα των μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών και στις προσλήψεις των αναπληρωτών, έστω και με ποσόστωση, ώστε να μην αποκλείεται καμιά κατηγορία υποψήφιων εκπαιδευτικών;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...