Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Πρόταση βόμβα της ΔΑΚΕ Καθηγητών για απεργία διαρκείας εντός των Πανελλαδικών

Πρόταση βόμβα της ΔΑΚΕ Καθηγητών για απεργία διαρκείας εντός των Πανελλαδικών

Δημοσιεύτηκε: 6:26 μμ Απρίλιος 30th, 2013  


dake

Κόκκινος συναγερμός για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα μετά τις πασχαλινές διακοπές, άναψε χθες βράδυ στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΑΚΕ, πρώτη δύναμη στους καθηγητές με βάση τα αποτελέσματα του τελευταίου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνει με κάλπες. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η παράταξη αργά χθες το βράδυ. Προτάσεις για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές αναμένεται ότι θα καταθέσουν και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥ ΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ αδιευκρίνιστη ήταν μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, π στάση που θα κρατήσει η ΠΑΣΚ. Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ έχουν από τρεις έδρες στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, η Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και π παράταξη του ΚΚΕ από 2 έδρες και οι Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) 1 έδρα.

Η διάβαση του Ρουβίκωνα από τους καθηγητές οργανώνεται μετά τη ρύθμιση για αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας κατά δύο ώρες την εβδομάδα. Όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ, το Δ.Σ. εισηγείται στον κλάδο, αλλά την απόφαση παίρνουν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και την επικυρώνει η συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων. Για να απεργήσουν οι καθηγητές πρέπει να συγκεντρώσει η απεργιακή εισήγηση του Δ.Σ. τα 2/3 των ψήφων που αντιστοιχούν σε κάθε ΕΛΜΕ, αναλόγως με το μέγεθός της. Τα τελευταία χρόνια οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ έχουν μαυρίσει αρκετές προτάσεις της εκάστοτε συνδικαλιστικής ηγεσίας του ελάδου. Ακόμη περισσότερες ήταν το ίδιο διάστημα οι περιπτώσεις χαμηλής συμμετοχής της βάσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ. Ειδικότερα η πρόταση της ΔΑΚΕ είναι να στηθούν κάλπες στα σχολεία την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους. Δευτέρα 13 Μαΐου.

Συνέλευση των προέδρων

Η συνέλευση των προέδρων προτείνεται για την Τετάρτη 15 του μήνα. Για την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών, Παρασκευή 17 Μαΐου, η πρόταση της ΔΑΚΕ προβλέπει να κηρύξουν 3ωρη στάση η ΟΛΜΕ 8 με 11 το πρωί και Π με 2 το μεσημέρι οι τοπικές ΕΛΜΕ. Για την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 20 με Παρασκευή 24 Μαΐου) προτείνεται 5ήμερη απεργία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

…………………………………………………………………………………….

Πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών Δ.Ε.  στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
Η Ε.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. συνεδρίασε και εξέτασε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης, ύστερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτική μετάθεση των καθηγητών ανά την Ελλάδα.
Η ΔΑΚΕ με συνέπεια στάθηκε πάντοτε στο πλευρό των συναδέλφων. Με τη αύξηση του διδακτικού ωραρίου χάνονται χιλιάδες οργανικές θέσεις και 11.000 αναπληρωτές που κάλυπταν εκπαιδευτικές ανάγκες απολύονται! Χιλιάδες μόνιμοι συνάδελφοι θα υποχρεωθούν σε αναγκαστική μετάθεση!!!!
Οι οικογένειες αυτών των καθηγητών θα διαλυθούν εξαιτίας των τεχνητών πλεονασμάτων.
Επιπλέον προωθείται περαιτέρω και επιλεκτικά, η οικονομική υποβάθμιση των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
  • Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.
  • Να καταργηθεί το αυταρχικό Πειθαρχικό Δίκαιο Μανιτάκη.
  • Διασφάλιση των οργανικών θέσεων με επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου.
  • Όχι στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
  • 25 μαθητές ανά τμήμα.
ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ!
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ προτείνει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ:
  • Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).
  • Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου.
  • Από τη Δευτέρα 13 Μαΐου να στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις γενικές συνελεύσεις για να είναι ισχυρή η απόφαση του κλάδου.
  • Γενική συνέλευση των προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Ε.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

…………………………………………………………………………………….

Με προτάσεις για απεργία στις πανελλαδικές συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Η  ΔΑΚΕ προτείνει απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των  εξετάσεων

Με  προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών  εξετάσεων συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης εκτάκτως το ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία  Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) για το θέμα της αύξησης του ωραρίου των  εκπαιδευτικών στα σχολεία από την επόμενη χρονιά.

Η   πρόταση που θα προκύψει από την σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί σε ψηφοφορία στις  15 Μαΐου στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.

Πάντως  για να εγκριθεί η πρόταση απαιτείται τα 2/3 των ψήφων  της γενικής  συνέλευσης.

Οπως  είναι γνωστό, τα μαθήματα στα σχολεία λήγουν εφέτος  στις 15 Μαΐου και οι  πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 17 του μήνα.

Ηδη,  ωστόσο, η ΔΑΚΕ καθηγητών (ΝΔ) ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του  ΔΣ  της ΟΛΜΕ, θα προτείνει:

–  Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων  (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης  στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).

–  Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24  Μαΐου.

https://www.tovima.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...