Home / Featured / Πόσες ώρες πρέπει να παραμένουν υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία;

Πόσες ώρες πρέπει να παραμένουν υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία;

Δημοσιεύτηκε: 6:05 μμ Απρίλιος 10th, 2013  


679clock

 

H Γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων της ΔΟΕ

Τι λένε οι νομικοί σύμβουλοι για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Με αφορμή ερωτήματα που απευθύνονται στη Δ.Ο.Ε. από Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. αλλά και μεμονωμένους συναδέλφους υπενθυμίζουμε το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. με θέμα: «Εργασιακά Δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.», με αρ. πρωτ. 1332/17-9-2012,

όπου αναφέρεται:

«Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ’ ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη».

Σας στέλνουμε επίσης και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη η οποία αναφέρει πως: «εκπαιδευτικός που συμπληρώνει είτε το ωράριο διδασκαλίας και δεν του έχει ανατεθεί άλλο συγκεκριμένο έργο είτε το ωράριο εργασίας είτε την υπερωριακή απασχόληση, δεν έχει λόγο να παραμένει στο σχολείο, ούτε και χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη για την αποχώρηση αυτή».

Επισυνάψεις:

alfavita, ΔΟΕ

……………………………………………………………………………..

Ρεπορτάζ esos.gr

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τις εργάσιμες ημέρες , πέραν από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί   από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα.

Αυτό αναφέρει  έγγραφο  του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, κάνουν ελέγχους και σε σχολεία εάν τηρείται η 6ωρη παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

……………………………………………………………………………..

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σύγχυση Παπαθεοδώρου με το ωράριο των εκπαιδευτικών

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφιστεί και άλλα ισχυρίζεται ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ενώ, λοιπόν, στο Μεσοπρόθεσμο περιλαμβάνεται διάταξη για αύξηση του ωραρίου των διδασκόντων και την ώρα που πηγές του υπουργείου Παιδείας παραδέχονται ότι εφόσον την επόμενη χρονιά διαπιστωθούν κενά θα αυξηθεί το ωράριο τους κατά μία ή δύο ώρες εβδομαδιαίως, ο κ Παπαθεοδώρου επιμένει να δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Στο έγγραφο γράφεται ότι για τους δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι διδακτικές ώρες ξεκινάνε από 24 μέχρι τη συμπλήρωση 10 ετών προϋπηρεσίας και μειώνονται έως και 21 για όσους διαθέτουν περισσότερα από 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Αντιστοίχως, για τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπονται 21 ώρες για όσους έχουν μέχρι έξι έτη προϋπηρεσίας, έως και 18 ώρες για αυτούς που η προϋπηρεσία τους ξεπερνά τα 12 χρόνια. 0 υφυπουργός διευκρινίζει ακόμα στην απάντησή του ότι σε περίπτωση που οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν συμπληρώνουν το ωράριο τους διατίθενται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας για την κάλυψη κενών. 0 κ Παπαθεοδώρου προσθέτει στο έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο ης εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης έως 30 ώρες την εβδομάδα.

            Δάσκαλοι και καθηγητές σημειώνουν ότι δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να μη γίνονται συγκεκριμένα μαθήματα, αναγκάζονται να αναλαμβάνουν επιπλέον ώρες για να μη μείνουν πίσω οι μαθητές στην εξεταστέα ύλη.

Εύη Πανταζοπούλου

……………………………………………………………………………

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ (πρόσφατα άρθρα)

Κατά δύο ώρες θα αυξηθεί από τη νέα σχολική χρονιά το ωράριο των  εκπαιδευτικών!

Απάντηση Υπ. Παιδείας για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Αύξηση ωραρίου από… χθες απαιτεί η τρόικα

Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα  σχολεία

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Χρήματα για την  πρόσληψη μόνο 2.000 εκπαιδευτικών, εξασφάλισε το υπ. Παιδείας

Το ωράριο των  καθηγητών, η σχέση 1=4, το ενιαίο μισθολόγιο, η αξιολόγηση, του Σταύρου  Σταματούρου

…………………………………………………………………………..

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ; (Πριν ένα χρόνο ακριβώς…)

Η πρόταση της Task Force για το διδακτικό ωράριο σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση (12/4/2012)

Πρόταση «βόμβα» με εντολή ΟΟΣΑ! – Επέκταση του ωραρίου εκπαιδευτικών (19/4/2012)

Οι εισηγήσεις για το ωράριο εκπαιδευτικών από τους Περιφερειακούς  δντες Εκπαίδευσης (25/7/2012)

Η αλήθεια για το ωράριο των εκπαιδευτικών (27/7/2012)

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...