Home / Featured / Νέος αιφνιδιασμός για τα Κ.Ξ.Γ.

Νέος αιφνιδιασμός για τα Κ.Ξ.Γ.

Δημοσιεύτηκε: 2:09 μμ Απρίλιος 26th, 2013  


frontistirio

Με τροπολογία που κατατέθηκε ξαφνικά και απροειδοποίητα πριν δύο ημέρες μέσα στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, το Υπ. Παιδείας προχωρεί σε δύο αλλαγές στο νόμο 4093/2012 που ευθέως και σαφώς ευνοούν άλλες μονάδες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε βάρος των κ.ξ.γ.

  1. Ενώ στην αρχική του μορφή ο ν.4093 επέβαλε διαφορετικό διακριτικό τίτλο (επωνυμία) για κάθε διαφορετικό είδος εκπαιδευτικής μονάδας, με την τροποποίηση επιτρέπεται η χρήση της ίδιας επωνυμίας – προσωνυμίας για όλες τις διαφορετικού είδους εκπαιδευτικές μονάδες που ανήκουν στο ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.  Δηλαδή με την επωνυμία χ ένα νομικό πρόσωπο μπορεί να παρέχει παντός είδους υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  2. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιοι ευνοούνται, σε συνέχεια της πιο πάνω τροποποίησης, ακολουθεί η δεύτερη τροποποίηση που επιτρέπει τη συστέγαση μέσα στο ίδιο εκπαιδευτικό ωράριο της μιας δραστηριότητας με οποιαδήποτε άλλη. Στην αρχική του μορφή ο ν.4093 απαγόρευε τη συλλειτουργία  του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων (αίθουσες, χώροι αναμονής, γραφεία διοίκησης και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίες, τουαλέτες κλπ) από διαφορετικού είδους εκπαιδευτήρια.  Έτσι, για παράδειγμα, δεν επιτρεπόταν σε ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης να παρέχει και υπηρεσίες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο χρόνο που λειτουργούσε σαν φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Για να υπάρχει μια επίφαση αυστηρότητας στην προστασία των κ.ξ.γ. και των πελατών τους, στην τροπολογία προβλέπεται ότι αν στην ίδια αίθουσα, την ίδια ώρα!! διδάσκονται δύο διαφορετικά αντικείμενα!! τότε υπάρχει παράβαση και αίρεται η άδεια.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανεπανάληπτη πολιτική καταστροφής του κ.ξ.γ. με την άρση οποιουδήποτε εμποδίου για την εισβολή στο χώρο μας όλων των άλλων μονάδων εκπαίδευσης και κατάρτισης.  Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την προστασία του κοινού. Στους ίδιους χώρους και τις ίδιες ώρες (γραφεία, αίθουσες αναμονής, τουαλέτες) θα μπορούν να συνυπάρχουν  ανήλικοι μαθητές με ενήλικες επαγγελματικής κατάρτισης.

Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι προκειμένου να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή και να προστατέψουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου μας πρέπει να συσπειρωθούμε.

Για να δείτε τους νόμους 

palso.gr

……………………………………………………………………………….

 26/4/2013

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ξ.Γ. ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...