Home / Featured / Κατάργηση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Κατάργηση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 3:28 μμ Απρίλιος 4th, 2013  


delete

Κατάργηση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να προχωρήσει  στην κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε., όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπαίδευσης, στο οποίο αναφέρει και τα εξής:

«… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα , η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό…»..

Είναι προφανές ότι η πολιτική των περικοπών στο χώρο της παιδείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει αυτά τα σχέδια.

Συνημμένα ολόκληρο το έγγραφο του Υπ. Παιδείας

«Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014»

mpratis.gr

…………………………………………………………………………..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Π.Ε.

ΔΑΚΕ ΠΕ:Προάγγελος Κατάργησης Οργανικών Θέσεων Εκπαιδευτικών με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό»!

Αίφνης (;) το Υπουργείο Παιδείας και οι υπηρεσίες του, μετά από ελέγχους στο Survey, διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός σχολικών μονάδων που διατηρεί «δυσανάλογα» αυξημένη οργανικότητα σε σχέση με το μαθητικό δυναμικό τους. Καλεί, δε, τα περιφερειακά στελέχη της εκπαίδευσης να εκφράσουν την άποψή τους για τις «δυσαναλογίες» αυτές.     Μετά το σαρωτικό κύμα καταργήσεων, υποβιβασμών και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η Υπουργός της «φωτοτυπίας» κ. Διαμαντοπούλου, είναι ξεκάθαρο ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει ένα νέος γύρος κατάργησης οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» τους.     Έρχεται, λοιπόν, σήμερα, ενώ έχουν ήδη παρθεί μια σειρά μέτρων που έχουν υποβιβάσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης να βάλει στο στόχαστρο και πάλι τους εκπαιδευτικούς που έχουν καταλάβει αυτές τις οργανικές θέσεις.     Είναι ολοφάνερο ότι αυτός ο σχεδιασμός θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό λειτουργικών και οργανικών υπεραριθμιών που θα «αιτιολογήσει» και τις λίγες μεταθέσεις, τους μηδενικούς διορισμούς και τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών που θα ακολουθήσουν. Ή μήπως στόχος είναι να αιτιολογηθούν και κάποιες απολύσεις;     Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δοκιμαζόμενη Εκπαίδευση δεν αντέχει άλλους… «εξορθολογισμούς».     Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τις ειδικές συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας (για παράδειγμα εάν προέρχεται από την προ τριετίας συγχώνευση άλλων σχολικών μονάδων, το βαθμό ομοιογένειας του μαθητικού δυναμικού, τις κτηριακές υποδομές κ.α.) και να μην στηριχτεί σε «λογιστικά» και αυστηρά αριθμητικά κριτήρια, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποδίδουν την πραγματικότητα.     Η διατήρηση σχολικών μονάδων στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές. Είναι λάθος οικογένειες να «εξαναγκαστούν» σε αστική μετανάστευση προκειμένου να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το βασικό δικαίωμα στη μόρφωση.     Τέλος επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού σε μια εποχή που όλοι βιώνουν τις συνέπειες μιας βαθιάς και σκληρής οικονομικής κρίσης, θα συναντήσει την αντίσταση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

………………………………………………………………………..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την κατάργηση των οργανικών  θέσεων

 

Με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.   (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης  σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το  μαθητικό δυναμικό».

Είναι φανερό ότι οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού και των στελεχών του  Υπουργείου Παιδείας ότι δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων  ήταν μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση. Εξ άλλου είναι συνηθισμένη η τακτική του  Υπουργείου Παιδείας άλλα να δεσμεύεται και άλλα να κάνει.

            Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα καταγγέλλει τον  απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο  αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση  ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των  οργανικών θέσεων.

Είναι βέβαιο πως κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση των θέσεων εκπαιδευτικών  στα σχολεία που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των  αντιλαϊκών πολιτικών, θα βρει ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία, αντιμέτωπους.

Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα ως εξής: «Η οργανικότητα του σχολείου έχει καθοριστεί με τις αιτιολογημένες  αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα  αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα υπάρχουν στην υπηρεσία».

Αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν  Παιδεία

για όλα τα παιδιά που φοιτούν

όχι στις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές της  λιτότητας

…………………………………………………………………………………………….

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

www.paremvasis.gr

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Δήλωση των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Νικολάρα Λάμπρου 6974750410

Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409

paremvasisdoe@gmail.com,

www.paremvasis.gr

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας την πολιτική της  εσωτερικής υποτίμησης, της άκρατης λιτότητας και των περικοπών σε κάθε τομέα και  υπηρεσία του κοινωνικού κράτους βάζει τώρα στο στόχαστρο τις οργανικές θέσεις  των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας σε έγγραφο (44506/Δ4-2-4-2013) προς  τους Περιφερειακούς Δ/ντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης με θέμα: «Μεταβολές  σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης σχολικού έτους 2013-14» αναφέρει:

«… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη  οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό. Ενόψει της  έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σας  αποστέλλουμε πίνακες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Περιοχών ευθύνης  σας και παρακαλούμε για τις απόψεις σας σχετικά με την οργανικότητά  τους».

Η Τρόικα εσωτερικού εδώ και καιρό τοποθετεί μια-μια όλες τις ψηφίδες που  συμπληρώνουν το παζλ της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών  σχέσεων των εκπαιδευτικών:

  • Υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων σε βαθμό που αδυνατούν να  καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας.
  • Καταργήσεις –  συγχωνεύσεις σχολείων.
  • Μηδενικούς διορισμούς.
  • Απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από την επόμενη χρονιά.
  • Αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
  • Υποχρεωτικές μετακινήσεις- μεταθέσεις.
  • Αξιολόγηση ως εργαλείο μισθολογικής-βαθμολογικής καθήλωσης και  απολύσεων.
  • Κατάργηση οργανικών θέσεων.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η εκπαίδευση στοχοποιείται ως κύρια δεξαμενή  απολύσεων στην κατεύθυνση υλοποίησης των επιταγών της Τρόικας και όσων προβλέπει  το μεσοπρόθεσμο για 25.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου και 150.000 ως το 2015.  Ο λογιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την  οργανικότητα των σχολείων μαρτυρά και τις προθέσεις τους: Ένα ευρύ πρόγραμμα  απολύσεων στην εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών  με τις καθημερινές εφόδους των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία. Το  σχέδιό τους είναι φανερό.  Μετά την απαξίωση της δημόσιας  εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στοχεύουν στην πλήρη διαπόμπευσή  τους. Το επόμενο διάστημα η προπαγάνδα της κυβέρνησης θα ενταθεί. Θα  περιλαμβάνει «επίορκους», «κοπανατζήδες» και «κηφήνες» εκπαιδευτικούς για να  αφομοιωθούν από την κοινωνία οι επικείμενες απολύσεις.

Αποδεικνύεται πια ότι η ατολμία και η αδράνεια, που τόσον καιρό  επιδεικνύει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ, ευνοούν και  διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική. Η επίθεση απέναντι στο σχολείο  και τους εκπαιδευτικούς είναι μαζική και σε όλα τα μέτωπα. Την ίδια ώρα  η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ καλλιεργεί την ηττοπάθεια και αρνείται να  συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την πολιτική της:

·         Καλλιεργεί τη λογική του περιούσιου κλάδου που δεν τον αφορά το πογκρόμ των  απολύσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

·         Αρνείται να πάρει αποφάσεις για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στην πράξη.

Φτάνει πια! Δεν θα περάσουν πάνω από της ζωές μας. Το εκπαιδευτικό  κίνημα μαζί με το λαό με συντονισμένους απεργιακούς αγώνες οφείλει να οργανώσει  την αντεπίθεση απέναντι στις πολιτικές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της κυβέρνησης. Ενάντια στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την  ανεργία και τις απολύσεις.

………………………………………………………………………

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία

Το Υπουργείο σε ρόλο Προκρούστη ακρωτηριάζει το 20-30% των οργανικών θέσεων και μας στέλνει στην απόλυση

 

Με βασική επιδίωξη τη στοχοποίηση των  εκπαιδευτικών και την αντιμετώπισή τους τελικά, ως του βασικού πεδίου άντλησης  των 30.000 απολύσεων φέτος και των 150.000 ως το 2015, όπως απαιτεί η  Τρόικα, το Υπουργείο Παιδείας εξαπάτησε για άλλη μια φορά την εκπαιδευτική  κοινότητα περί των μη προθέσεών της να προχωρήσει σε εκτεταμένες συμπτύξεις και  συγχωνεύσεις και αποδεικνύει ξανά πως ως Υπουργείο-Προκρούστης,είναι ο πιο καλός μαθητής του ΔΝΤ στο δρόμο της πλήρους διάλυσης της δημόσιας  εκπαίδευσης.

Τώρα, έβαλαν στο στόχαστρο να καταργήσουν το 20-30% των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Για να  γίνει αυτό αντιληπτό ως μέγεθος, μόνο στην Α΄ Αθήνας επιχειρούν με συνοπτικές  διαδικασίες και με τελεσίγραφα προς τους Διευθυντές των σχολείων, να καταργήσουν 500-600 οργανικές θέσεις, δηλαδή περίπου 3-4 οργανικές  σε κάθε δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο, ενώ πρώτοι υπολογισμοί ανεβάζουν  τον αριθμό των υπό κατάργηση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών όλων των  ειδικοτήτων στην Π.Ε. στις 1800 για το Νομό Αττικής! Και ας  φανταστούμε πόσες ακόμα άραγε καταργήσεις οργανικών ετοιμάζουν  με την αύξηση του ωραρίου κατά 3-4 ώρες!

Τα γεγονότα: Με απόλυτο αιφνιδιασμό και με  ηλεκτρονικό τελεσίγραφό τους ζήτησαν, την Πέμπτη 4 Απρίλη στις 12 μμ και με  διορία εως τις 2μμ, να απολογηθούν οι σχολικές μονάδες, γιατί η λειτουργικότητα  του σχολείου αποκλίνει από την «οργανικότητα» που τα λαγωνικά του  Υπουργείου την καθορίζουν ως το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μαθητών δια 25(!) με την παρατήρηση ότι «…μεγάλος αριθμός σχολικών  μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το  μαθητικό δυναμικό …» και όλα αυτά «…ενόψει της έκδοσης Υπουργικών  Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης…».

Έβγαλαν στην πιάτσα τη λογιστική του Φρανκεστάιν! Διαιρέστε δια 25, βάλτε στο τμήμα παιδιά κάθε ηλικίας, διώξτε τους  εκπαιδευτικούς! Τι κι αν γνωρίζουν πως τα σχολεία αναπτύσσουν την  οργανικότητά τους με βάση νόμους και ΦΕΚ και τη λειτουργικότητά τους (εγκεκριμένη και συνεχώς ελεγχόμενη από την υπηρεσία) με βάση τους εντός των  ορίων τους μαθητές ανά τάξη, το πλαφόν των 25, τις παιδαγωγικές «ιδιαιτερότητες» κάθε τάξης, την κτιριακή υποδομή, το πλήθος και το μέγεθος των αιθουσών. Αδιαφορούν κυνικά, όλα για αυτούς είναι νούμερα προς περικοπή: μαθητές, σχολεία, εκπαιδευτικοί!

Η  μείωση των οργανικών θέσεων, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και  σχολείων, οι  υποχρεωτικές μετακινήσεις σε όλη τη χώρα δεν αφήνουν περιθώριο για  εφησυχασμό. Πόσο μάλλον, όταν παράλληλα εξελίσσεται  μια  εκστρατεία τρομοκράτησης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών: η  αξιολόγηση-ομηρία, η προοπτική των απολύσεων, τα πειθαρχικά με  την  αυτοδίκαιη αργία, οι επισκέψεις στα σχολεία ελεγκτών ράμπο της Δημόσιας  Διοίκησης, οι μηδενικοί διορισμοί, οι απολύσεις 10.000 αναπληρωτών την επόμενη  χρονιά και κατασκευασμένη εικόνα μας ως κλάδου που τάχα βρίθει από «επίορκους, αργόμισθους και ανεπαρκείς», δημιουργούν ένα αυταρχικό πλαίσιο ζόφου που  στοχεύει στον εργασιακό μας αφανισμό και υλοποιεί τη βάρβαρη πολιτική  των μνημονίων.

Απέναντι στον αιφνιδιασμό αυτόν του Υπουργείου και τις  ζοφερές εξελίξεις που προδιαγράφει, τα αντανακλαστικά του κατεστημένου  συνδικαλισμού αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά σε ύπνωση. ΔΟΕ, ποικιλόβαθμοι και ποικιλόχρωμοι αιρετοί, που είχαν και τη μεγαλύτερη δυνατότητα  πληροφόρησης- ο καθείς για τους δικούς του λόγους, δεν επέδειξαν καμιά  επαγρύπνηση απέναντι σε ένα Υπουργείο που είναι υπότροπο στην καθησύχαση και  τελικά στην εξαπάτηση και την προκρούστεια λογική. Ο κατεστημένος  συνδικαλισμός από όλο το φάσμα,  επέβαλε την κινηματική και αγωνιστική  άπνοια, που φούσκωσε τα πανιά των κυβερνώντων στην πιο κρίσιμη εποχή που όλα τα  θέματα έχουν πέσει στο τραπέζι! Μα και τις τελευταίες 3 μέρες, που η  εγκύκλιος του Υπουργείου προς τους περιφερειάρχες μύριζε μπαρούτι-και την  γνώριζαν, η ΔΟΕ δεν «κατάφερε» να προλάβει έγκαιρα το αναμενόμενο τελεσίγραφο  που τρομοκρατούσε τους Διευθυντές των σχολείων, αφήνοντάς τις σχολικές  μονάδες συνδικαλιστικά απροσανατόλιστες. Ο συνδικαλισμός της ήττας και  των ερειπίων είναι για άλλη μια φορά συνυπεύθυνος.

Να ακυρώσουμε τα άθλια  σχέδια!

Είναι η ώρα οι εκπαιδευτικοί να πάρουν την υπόθεση στα  χέρια τους με αυτοοργάνωση και συντονισμό. Καλούμε σε κάθε σχολείο τους  συλλόγους διδασκόντων, τους γονείς να αναλάβουν δράση  τώρα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Διευθυντές-ντριες να μην  απολογηθούν στα φιρμάνια, γιατί κάθε σχολείο λειτουργεί με βάση τις  κείμενες διατάξεις οι οποίες είναι γνωστές και σε γνώση της υπηρεσίας, αυτό  να απαντήσουν!

Καλούμε τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας να  μην απολογηθεί για τη λειτουργικότητα κανενός σχολείου της Διεύθυνσης,γιατί αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που την έχει εγκρίνει τόσο ή ίδια όσο και  η Περιφέρεια. Γιατί δεν υπάρχει πλεόνασμα εκπαιδευτικών, αντίθετα ακόμα και  σήμερα, Απρίλη μήνα, τα κενά ζουν και βασιλεύουν

Κυρίως όμως καλούμε τόσο τη Διεύθυνση όσο και  τη Περιφέρεια να μη σπεύσουν να αλλάξουν τις εισηγήσεις τους, που δεν προέβλεπαν  συμπτήξεις και καταργήσεις οργανικών, με άλλες εισηγήσεις εξπρές, κατά  παραγγελία της Τρόικα, που θα στείλουν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην Αθήνα- χιλιάδες στη χώρα, στην ανασφάλεια και την απόλυση. Η ευθύνη του καθενός είναι  βαριά!

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε, τους  συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, τους συλλόγους διδασκόντων και όλους τους  συναδέλφους τις επόμενες μέρες σε ένα συντονισμένο  μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των ζοφερών σχεδίων που θα αλλάξουν το χάρτη και  θα δημιουργήσουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο στη σχολική πραγματικότητα. Οι μαζικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις στην Διεύθυνση και την Περιφέρεια τις επόμενες μέρες  και η συνολικοποίηση-κορύφωση του  αγώνα  στο Υπουργείο, με αίτημα την απόσυρση των συμπτύξεων  συγχωνεύσεων και υποβιβασμών των σχολείων αποτελούν πρώτιστη  αναγκαιότητα.

κανένα σχολείο-κανένα τμήμα

κανείς εκπαιδευτικός  λιγότερος

alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...