Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Γαλλόφωνος διαγωνισμός

Γαλλόφωνος διαγωνισμός

Δημοσιεύτηκε: 11:50 μμ Απρίλιος 2nd, 2013  


parle_francais_rouge_4-1a4a1

Μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Pourquoi visiter la Crete» διοργανώνει ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου για τους μαθητές γαλλόφωνων τμημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ηρακλείου.

Οι μαθητές καλούνται να ετοιμάσουν μια εργασία που θα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους με στόχο να την καταστήσουν ελκυστική για επίσκεψη, απευθυνόμενοι σε ένα γαλλόφωνο κοινό.

Αναλαμβάνουν το ρόλο υπευθύνων γραφείων ή οργανισμών προβολής του τόπου τους και καταθέτουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Οι μαθητές σχηματίζουν ομάδες και επιλέγουν ελεύθερα τον τρόπο ανάπτυξης της πρότασής τους. Η επεξεργασία – εκπόνηση της εργασίας κάθε ομάδας μπορεί να γίνει και διαθεματικά σε συνεργασία με δασκάλους/καθηγητές άλλων ειδικοτήτων του σχολείου.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια αφορμή για προβολή και ενίσχυση διαφορετικών και καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία των γαλλικών στο Δημόσιο Σχολείο (επικοινωνιακή, ενεργητική, διαδραστική) και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

1. Κατηγορία αφίσας (διαστάσεων 50 x 70).

2. Κατηγορία κολάζ (διαστάσεων 90 x 90).

3. Κατηγορία ελεύθερης δημιουργίας (video clip 3 – 5 λεπτών, κατασκευή, φυλλάδιο κ.λπ). Κάθε εργασία πρέπει να περιλαμβάνει μία τουλάχιστον φράση – κλειδί (slogan) στα γαλλικά. Συντονιστής κάθε ομάδας ορίζεται ο καθηγητής γαλλικών του τμήματος ή καθηγητής άλλης ειδικότητας σε περίπτωση κωλύματος.

Οι συμμετοχές θα κατατίθενται σε κλειστό φάκελο στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...