Home / Άλλες Γλώσσες / Άλλες / Δημιουργία ένωσης εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης / ξένης γλώσσας

Δημιουργία ένωσης εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης / ξένης γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 5:04 μμ Απρίλιος 25th, 2013  


greekflagΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ  ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Πήραμε  την πρωτοβουλία για την Ένωση  Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας, επειδή εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουμε τις ανάγκες της συγκεκριμένης  ομάδας-στόχου: ανήλικοι και ενήλικοι που προέρχονται από διαφορετικές χώρες  καταγωγές και διαφορετικούς πολιτισμούς σε σχέση με τον κυρίαρχο, που επιθυμούν  και χρειάζονται να μάθουν ή και να βελτιώσουν την ελληνική  γλώσσα, ώστε να ενσωματωθούν αρμονικά στην ελληνική κοινωνία.

Είμαστε  εκπαιδευτικοί (φιλόλογοι, δασκάλες/οι και νηπιαγωγοί) με επιμόρφωση και  εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, με πολλές ώρες προϋπηρεσίας, ακόμη και  με σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές. Είμαστε όμως αφανείς «συνεργάτες/τριες» όλα  αυτά τα χρόνια, χωρίς να κατοχυρώνεται κανένα από τα βασικά μας εργασιακά  δικαιώματα και χωρίς να αναγνωρίζεται επίσημα – και άρα να προωθείται προς αυτή  την κατεύθυνση – η ανάγκη για δημιουργία ξεχωριστής ειδικότητας. Σκοπός μας δεν  είναι να κινηθούμε «συντεχνιακά» έναντι κανενός συναδέλφου/ισσας, αλλά το  ακριβώς αντίθετο: να δράσουμε δημιουργικά προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής  κοινότητας όσο και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

Στο  πλαίσιο λοιπόν των διεκδικήσεών μας, δημιουργούμε την Ένωση  Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας και προσκαλούμε  όλους τους συναδέλφους/ισσες

στην  ιδρυτική συνέλευση το Σάββατο 27 Απριλίου στα γραφεία  της ΟΛΜΕ, (Κορνάρου 2 & Ερμού)

στις 17.00, όπου θα πραγματοποιηθεί εγγραφή μελών, ενημέρωση των  μέχρι τώρα πεπραγμένων, καταμερισμός ευθυνών-δεσμεύσεων και προγραμματισμός  δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 6932419121, 6978 980313

ηλεκτρονική διεύθυνση: enosi2012@yahoo.gr και

ιστολόγιο: https://enosiellinikis.wordpress.com/

alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...