Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / Από εβδομάδα οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Από εβδομάδα οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: 9:28 μμ Απρίλιος 3rd, 2013  


aei

Θα γίνουν με βάση τον νέο νόμο και δικαίωμα έχουν μόνο οι εισακτέοι της εφετινής χρονιάς

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν κατα πάσα πιθανότητα να κατατίθενται οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των δικαιούχων που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλο ομοειδές τμήμα σε ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης απο εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.
Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν πιθανότατα αύριο, Πέμπτη, ή την Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας, από το οποίο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση και η σχετική εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ με βάση και τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις μετεγγραφές εφέτος άλλαξε και δόθηκε η δυνατότητα μόνο στους εισακτέους της εφετινής ακαδημαικής χρονιάς να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν βάσει ειδικών κριτηρίων. Δηλαδή δικαίωμα μετεγγραφής με τις νέες αυτές διατάξεις έχουν μόνο οι εφετινοί εισαχθέντες σε ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας (ακαδημαϊκό έτος 2011/2012) ή και εκείνοι που εισήχθησαν σε ένα τμήμα και τελικά δεν εγγράφησαν στα προγράμματά του για οικονομικούς λόγους.
Πάντως το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής σειράς κατάταξης όταν πρόκειται για Τμήματα της Περιφέρειας Αττικής ή του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Στα τμήματα που υπάρχουν στο υπόλοιπο της επικράτειας το ποσοστό δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής κατάταξης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...