Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / «Καυτό» αναμένεται το επόμενο διάστημα για τους εκπαιδευτικούς – Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 28/4 – 6.30μμ

«Καυτό» αναμένεται το επόμενο διάστημα για τους εκπαιδευτικούς – Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 28/4 – 6.30μμ

Δημοσιεύτηκε: 10:05 πμ Απρίλιος 28th, 2013  


adedy284

Στις επάλξεις οι Εκπαιδευτικοί εν όψει των νέων μέτρων που θα ψηφίσει η Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της εκπαίδευσης φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν στις 10000 απολύσεις αναπληρωτών, στις παράλογες μεταθέσεις, στην αύξηση του ωραρίου και στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, που απειλεί πολλούς εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτική αργία και οδηγεί σε απολύσεις. Ήδη αρκετοί διώκονται και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, όπως ο δάσκαλος κ. Στέφανος Γκουλιώνης με την κατηγορία της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» λόγω της συμμετοχής του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στην Λάρισα.

Κινητοποιήσεις, πορείες, συλλαλητήρια που ίσως να «τινάξουν» στον αέρα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις προβλέπονται τον επόμενο μήνα προκειμένου δάσκαλοι και καθηγητές να διαμαρτυρηθούν για τις νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στοχοποιούν τους ίδιους τους εργαζομένους και καταρρακώνουν και υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τον τομέα της Παιδείας.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04, ώρα 6.30 μμ

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και καλεί όλους του Εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρόν στις 6.30 μμ (τη στιγμή που θα συζητείται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή) ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Πρωτομαγιά. Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και στη διάλυση του Δημοσίου, στις απολύσεις των εργαζομένων και στη νέα φοροκαταιγίδας των χαρατσιών, στη διεύρυνση της ανεργίας και της φτώχιας, και τέλος ,απαιτεί την ακύρωση δικαστικών αποφάσεων.

Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς και στην επικείμενη συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 πμ.

Στον «αέρα» οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 

Οι εκπαιδευτικοί φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν και δεν θα πετάξουν έτσι εύκολα «λευκή πετσέτα». Ακούγεται πολύ έντονα το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν μετά τις διακοπές του Πάσχα. Συνεπώς, κάτι τέτοιο να απειλήσει τη διεξαγωγή των εξετάσεων, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά και δεν θα επιθυμούσε με τίποτα η κυβέρνηση. Είναι πολύ σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό πίεσης κατά των νέων μέτρων και του πολυνομοσχεδίου και πιθανόν να παίξει καταλυτικό και ανατρεπτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται τους τελευταίους μήνες πυρετωδώς για τις εξετάσεις. Σε περίπτωση που οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης εξαγγείλουν κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών, κανένας μαθητής δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος μαζί τους αλλά υποστηρικτής των θέσεων και αιτημάτων τους αφού τα νέα μέτρα θίγουν έμμεσα και τους ίδιους. Ούτως ή άλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις όταν πολύ σύντομα βγουν στην αγορά εργασίας.

infospoudes.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...