Τελευταία Νέα

Τρίτη, 15/06/2021, 18:00


Home / Featured / Σχέδιο Αθηνά – Προϊόν μελέτης από εταιρεία που ανήκει σε Όμιλο ιδιωτικής εκπαίδευσης

Σχέδιο Αθηνά – Προϊόν μελέτης από εταιρεία που ανήκει σε Όμιλο ιδιωτικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 8:12 μμ Μάρτιος 11th, 2013  


ekpa

Σχέδιο Αθηνά – Προϊόν μελέτης από εταιρεία που ανήκει σε Όμιλο ιδιωτικής εκπαίδευσης!!!

Τα δημοσιεύματα:

www.esos.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε σχέση με το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το «Σχέδιο Αθηνά» προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν αφορά στην εκπόνηση του «Σχεδίου Αθηνά».

Πέραν τούτου, δεν υπήρξε καμία απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης.

Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός διαδραστικού, γεωπληροφοριακού συστήματος απεικόνισης και συσχέτισης στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων "Γαβρόγλου"

Το γεωπληροφοριακό και διαδραστικό σύστημα δημιουργεί μια κεντρική τράπεζα στοιχείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα επικαιροποιείται και θα συμπληρώνεται με συμμετοχή και ευθύνη των υπηρεσιών του υπουργείου και των ιδρυμάτων.

Για την μελέτη αυτή, η Eιδική Yπηρεσία Διαχείρισης (EYΔ) του Eπιχειρησιακού Προγράμματος «Eκπαίδευση και Διά Bίου Mάθηση» εξέδωσε την από 21/11/2012 πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Mητρώο εταιρειών τεχνικών συμβούλων, με αντικείμενο την αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας.

Aνάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία συμβούλων «E.E.O. Group A.E.» με τίμημα 111.440 ευρώ πλέον ΦΠA. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας για το Eθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Eπαγγελματικής Eκπαίδευσης και Kατάρτισης (EΣΣEEKA), από το 2010 και για την περίοδο 2010-2015.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Για πρώτη φορά συλλέγεται το σύνολο της πληροφορίας που αφορά στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη και μη επικαιροποιημένη σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στα Ιδρύματα ανά την Eλλάδα και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης και ανάλυσης στοιχείων προς λήψη επιτελικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...