Home / Άλλες Γλώσσες / Άλλες / Σχέδιο Αθηνά και Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

Σχέδιο Αθηνά και Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

Δημοσιεύτηκε: 9:26 πμ Μάρτιος 14th, 2013  


544353_4954435777077_2065470272_n

Μετά από μία συνομιλία με τον Πρόεδρο του τμήματός μας κύριο Μαραντζίδη προκύπτουν τα εξής :

Αρχικά το υπουργείο παιδείας όσον αφορά το τμήμα μας και το σχέδιο Αθηνά, προβλέπει τη δημιουργία μιας σχολής πολιτικών και κοινωνικών επιστημών, η οποία θα περιλαμβάνει τα τμήματα, Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών και Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής.

Εμάς τους φοιτητές του τμήματος όπως και τους καθηγητές και στη Σύγκλητο που έγινε αναφέρθηκε ότι: δεν μας προσφέρει κάτι μία συγχώνευση με το ΕΚΠ καθώς δεν έχουμε καμία σχέση ως τμήματα, επίσης η ονομασία της σχολής στην οποία θα ανήκουμε δεν μας αντιπροσωπεύει γιατί πλήττεται η οικονομική μας εξειδίκευση. Επίσης να τονίσω ότι το σχέδιο προβλέπει 2 κατευθύνσεις για εμάς και όχι 3 όπως είχαμε ως τώρα: μία αυτή των Βαλκανικών σπουδών και μία Ανατολικών και Σλαβικών σπουδών, πράγμα το οποίο δεν έχει λογική καθώς δεν γίνεται να ξεχωρίζεις τις Βαλκανικές σπουδές και να ενσωματώνεις σε μία κατεύθυνση τις Σλαβικές και τις Ανατολικές, οπότε και σε αυτό είμαστε αντίθετοι.

Από την άλλη έχει προταθεί στο υπουργείο παιδείας από τη Σύγκλητο να είναι σε μία σχολή το ΒΣΑΣ με το οικονομικό. Στην αρχή προβλεπόταν να είναι και το ΔΕΣ σε αυτή τη σχολή όμως αρνείται το ίδιο το τμήμα το οποίο επιθυμεί να ανήκει στη ίδια «στέγη» με το ΕΚΠ (παράδοξο και όμως αληθινό). Απ’ότι μας είπε και ο κύριος Μαραντζίδης είναι μία καλή επιλογή καθώς θα ενισχυθεί η οικονομική μας εξειδίκευση και η πολιτική μας εξειδίκευση δεν θα χαθεί, καθώς θα ανήκουμε σε μία σχολή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, όπου το οικονομικών καλύπτει την οικονομική μας εξειδίκευση και το περιφερειακών την πολιτική μας εξειδίκευση και τα area stydies (βασικό χαρακτηριστικό του τμήματός μας). Μία κοινή στέγη με το οικονομικό και η σταδιακή συγχώνευση με το Βαλκανικών της Φλώρινας, μας κάνει ένα μεγάλο και αρκετά υπολογίσιμο τμήμα. Το τμήμα μας λέει όχι στην κατάργηση του αντικειμένου μας και συνεχίζει τον αγώνα μέχρι την τελική απόφαση, και μέχρι αυτή η τελική απόφαση να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των φοιτητών του!

Το έγγραφο


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Το ΤΕΙ Αθήνας Πανευρωπαϊκό Κέντρο Πιστοποίησης Αραβικής Γλώσσας στην Ευρώπη

Το ΤΕΙ Αθήνας είναι επίσημα το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας ...