Home / Featured / ΠΕΚΑΓΕΠΕ – Διευκρινήσεις που αφορούν τις μετατάξεις

ΠΕΚΑΓΕΠΕ – Διευκρινήσεις που αφορούν τις μετατάξεις

Δημοσιεύτηκε: 9:38 πμ Μάρτιος 26th, 2013  


germdeutsch

Αρκετές συναδέλφισσες και συνάδελφοι απευθύνθηκαν στο ΔΣ της ΠΕΚΑΓΕΠΕ ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία των μετατάξεων. Ομαδοποιήσαμε τις απορίες και παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες βασικές πληροφορίες:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ Θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις για να υποβάλει κανείς αίτηση: Α) Να έχουν περάσει δύο χρόνια από το διορισμό μέχρι τις 2 Απριλίου 2013 (αποκλείονται οι συνάδελφοι που διορίστηκαν το καλοκαίρι του 2011) Β) Να έχει συμπληρωθεί πενταετής εκπαιδευτική υπηρεσία μέχρι 2/4/2013. Στην υπηρεσία αυτή συμπεριλαμβάνεται και η προϋπηρεσία ως συμβασιούχου (αναπληρωτή ή ωρομίσθιου) στη Δευτεροβάθμια όμως Εκπαίδευση (η προϋπηρεσία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δε συνυπολογίζεται). Πρακτικά δηλ. αποκλείονται οι συνάδελφοι που διορίστηκαν το 2008 και δεν είχαν επαρκή προϋπηρεσία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Οι συνάδελφοι που υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης, δε χρειάζεται παρά μόνο να συμπληρώσουν την αίτηση (για να κατεβάσετε το έντυπο αίτησης μετάταξης πατήστε

) και να την αποστείλουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά (για τους αποσπασμένους). Οι υπόλοιποι θα πρέπει να προσκομίσουν όλες τις υπηρετήσεις τους.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ Ισχύουν τα κριτήρια των μεταθέσεων, εκτός από τη μοριοδότηση της συνυπηρέτησης, της εντοπιότητας και της πρώτης προτίμησης.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Το μάθημα της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας (Γερμανικά ή Γαλλικά) διδάσκεται αυτή τη στιγμή στην Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού για δύο ώρες την εβδομάδα.

  • Η πρόταση που καταθέσαμε ως ΠΕΚΑΓΕΠΕ από κοινού με τις επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών Γαλλικής Φιλολογίας στις 28.02.2013 (πατήστε εδώ) στο ΥΠΑΙΘΠΑ αναφέρει σχετικά:«Για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: 1. Την έναρξη της παράλληλης διδασκαλίας της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας στην Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου, με παράλληλη αύξηση των ωρών διδασκαλίας, σύμφωνα με τα πορίσματα της «Εξωτερικής Αξιολόγησης» των Πράξεων «Εφαρμογή Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», που παρουσιάστηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2013 στο κεντρικό Συνέδριο για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή και λειτουργία του Προγράμματος Β’ Ξένης Γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».
  • Και οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας έχουν καταθέσει στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου πρόταση για την κατανομή των οργανικών θέσεων ανά κλάδο. Τα Δ.Σ των επιστημονικών ενώσεων έχουν ζητήσει να δημοσιοποιηθούν έγκαιρα οι σχετικοί πίνακες, ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πριν την κατάθεση των αιτήσεων μετάταξης, σε ποια συγκεκριμένα σχολεία θα συσταθούν οι οργανικές θέσεις.
  • Το εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας – αυτή τη στιγμή – στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ως εξής: Εκπαιδευτικοί τετραθέσιων (4/θ) και πάνω δημοτικών σχολείων, αν έχουν μέχρι 10 χρόνια υπηρεσίας, ώρες είκοσι τέσσερις (24), αν έχουν από 10 μέχρι και 15 έτη υπηρεσίας, ώρες είκοσι τρεις (23), αν έχουν από 15 μέχρι 20 έτη υπηρεσίας, ώρες είκοσι δύο (22), και αν έχουν πάνω από 20 έτη υπηρεσίας, ώρες είκοσι μία (21).
  • Για να καλυφθεί το ωράριο από τους κλάδους που έχουν λίγες ώρες στο πρόγραμμα (όπως οι κλάδοι ΠΕ07, ΠΕ05, ΠΕ08, ΠΕ32) η οργανική θέση δίδεται σε ένα Δημοτικό Σχολείο, αλλά αφορά ομάδα σχολείων ή όμορες ομάδες.

deutsch.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πίνακες θέσεων για μετάταξη ανά κλάδο και Περιφ. Δνση

Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας: Κατανομή θέσεων για μετάταξη ανά Δ/νση Πρωτοβάθμιας και  κλάδο

Εγκύκλιος  μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Μήνυμα της προέδρου ΠΕΚΑΓΕΠΕ για τις μετατάξεις στην  Πρωτοβάθμια

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...