Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 15:59


Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / Οι πανεπιστημιακοί θέλουν την «Αθηνά» στον πάγο

Οι πανεπιστημιακοί θέλουν την «Αθηνά» στον πάγο

Δημοσιεύτηκε: 11:20 μμ Μάρτιος 14th, 2013  


foitites_ypoyreio_paideias_5
                                               (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Από τον αποκλεισμό Υπουργείου 14/3/2013)
Η ΠΟΣΔΕΠ ζητεί ακόμη από το υπουργείο να μην ισχύσει η κατανομή των εισακτέων

Αναστολή του σχεδιασμού της «Αθηνάς» του υπουργείου Παιδείας ζητάει η ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), η οποία προτείνει επίσης να μην ισχύσει ούτε η κατανομή των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δόθηκε στο δημοσιότητα από το υπουργείο.

«Η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Η πρόταση όμως που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Παιδείας, το ονομαζόμενο Σχέδιο «Αθηνά», δεν οδηγεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία. Γι’ αυτό καλεί το υπουργείο Παιδείας:
– Να αναστείλει τη διαδικασία προώθησης του Σχεδίου με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και παράλληλα να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας (κάτι που δεν έκανε ποτέ ως σήμερα) με στόχο να διαμορφωθεί ένα σχέδιο που θα έχει βασιστεί σε ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια και θα έχει τη συναίνεση της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών, στοιχείο απαραίτητο για την επιτυχία του.
– Να μην προβεί στην κατανομή των εισακτέων όπως εμφανίζεται στο σχέδιο «Αθηνά» που φτάνει να υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εισακτέων σε κάποια τμήματα ανεξάρτητα από τη δυνατότητα εκπαίδευσης των τμημάτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε συνειδητή υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών.
– Να επισπεύσει την επαναλειτουργία της Αρχής αξιολόγησης για τη λειτουργία των ΑΕΙ (ΑΔΙΠ), η οποία αποτελεί τον βασικό θεσμικό φορέα που προβλέπεται στον νόμο για τον καθορισμό των κριτηρίων για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα ιδρύματα και άλλους θεσμικούς φορείς όπως η ΠΟΣΔΕΠ.
Τέλος, καλεί το υπουργείο να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία διορισμού των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, με δεδομένο ότι στα πανεπιστήμια έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω της μη αντικατάστασης των μελών ΔΕΠ που έχουν αποχωρήσει τα τελευταία 4 χρόνια.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...