Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 16:34


Home / Featured / Από Σεπτέμβριο η ενισχυτική σε όλα τα Λύκεια. Ξεκινάει στα Γυμνάσια.

Από Σεπτέμβριο η ενισχυτική σε όλα τα Λύκεια. Ξεκινάει στα Γυμνάσια.

Δημοσιεύτηκε: 9:07 πμ Μάρτιος 15th, 2013  


ypourgeio

Από τον Μάρτιο τα προγράμματα ενισχυτικής στα γυμνάσια και από Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια. Θα χρησιμοποιηθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές.

Δυο χρόνια μετά το «κόψιμό» του, τα δωρεάν φροντιστήρια στα σχολεία επιστρέφουν. Και επιστρέφουν από τον Μάρτιο, καθημερινά, στα γυμνάσια όλης της χώρας, ενώ στα Λύκεια θα μπει από τον Σεπτέμβριο, με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές ενόψει των πανελλαδικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Μια κίνηση που θα δώσει «ανάσα» σε πολλές οικογένειες, εν μέσω κρίσης.

Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα απασχοληθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές. Για την επιλογή τους θα μετρήσει η προϋπηρεσία τους. Θα μαθήματα θα γίνονται από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις μέρες την εβδομάδα, με τους καθηγητές να αξιολογούνται.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

Όποιο τμήμα δε λειτουργεί σωστά και μείνει με λιγότερους από πέντε μαθητές, θα κλείνει και όσοι μετείχαν σε αυτό, θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα, ενώ ο καθηγητής θα «κόβεται».

Και οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο βαθμός του τριμήνου στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.

Στην Α’ Γυμνασίου, το πρόγραμμα θα είναι: 4 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και 3 ώρες Αγγλικά.
Στη Β’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά
Στη Γ’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες Ειδικότητες στα ΔΙΕΚ - Αυξημένες θέσεις για τους υποψήφιους

Για το πρόγραμμα των δωρεάν φροντιστηρίων στα σχολεία θα διατεθεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

newsit.gr, Το Βήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1600 οι καθηγητές για την ενισχυτική

Ενισχυτική κοροϊδία

7000 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στην ενισχυτική διδασκαλία – Τα θετικά και τα αρνητικά του προγράμματος – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...