Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Ανακοίνωση APF σχετικά με την εγκύκλιο των μετατάξεων

Ανακοίνωση APF σχετικά με την εγκύκλιο των μετατάξεων

Δημοσιεύτηκε: 10:55 πμ Μάρτιος 26th, 2013  


metatheseis

Αρ. πρ. 82

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ Π.Ε. – APFFU GRECE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΝ  ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι καθηγητές Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας υποδέχθηκαν την εγκύκλιο 38784/Δ1/20-3-20123 οποία αφορά στις μετατάξεις  εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στην εγκύκλιο έχουμε να παρατηρήσουμε ότι α. δεν προσμετρούνται και δε συνυπολογίζονται τα μόρια της εντοπιότητας και της συνυπηρέτησης όπως στις μεταθέσεις και β. ότι δεν ανακοινώθηκαν τα συγκεκριμένα σχολεία στα οποία θα συσταθούν οι οργανικές θέσεις.

Καλούμε τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και κάθε αρμόδια υπηρεσία να δημοσιοποιήσουν άμεσα τη λίστα των συγκεκριμένων σχολείων για λόγους διαφάνειας και αντικειμενικής ενημέρωσης όλων των συναδέλφων.

Ένα ακόμα πάγιο αίτημα του κλάδου, το οποίο, από το 2007,  επανειλημμένα θέταμε στις συναντήσεις μας στο Υπουργείο και για την ικανοποίηση του οποίου μας διαβεβαίωναν οι αρμόδιου φορείς,  επιτέλους ικανοποιείται και 200 συνάδελφοι ΠΕ05 θα έχουν τη δυνατότητα να μεταταχτούν στην Π/θμια Εκπ/ση και Δημοτικά σχολεία με ΕΑΑΠ θα στελεχωθούν με μόνιμους με οργανική θέση   καθηγητές ΠΕ05.

Αποδεικνύεται ότι ο συνεχής, επίμονος,  πολύμορφος και σωστά οργανωμένος αγώνας των συναδέλφων, όπως ιδιαίτερα αυτός των τελευταίων δύο ετών,  μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

 

Θεωρούμε  ότι η εγκύκλιος αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την συνέχιση και ενίσχυση της διδασκαλίας της Γαλλικής γλώσσας στο Δημόσιο σχολείο και θα συντελέσει στην αναβάθμισή της και στη σύνδεσή της με την απόκτηση πιστοποίησης  μέσα από το σχολείο, αίτημα όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως των μαθητών και μαθητριών και των οικογενειών τους.

Κατά συνέπεια  αναμένουμε η απαράδεκτη κατάσταση της μη κάλυψης των κενών της διδασκαλίας της γαλλικής στην Π/θμια και Δ/θμια εκπ/ση ή η κάλυψη μερικών εξ αυτών με την πρόσληψη ωρομισθίων για 4ωρη διδασκαλία, ένα και πλέον τρίμηνο μετά την έναρξη του σχολικού έτους και αφού χιλιάδες ώρες διδασκαλίας είχαν χαθεί,  να μην επαναληφθεί τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014.

Είναι προφανές ότι οι 200 συνάδελφοι που θα μεταταχτούν σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε προσωπικό για τη διδασκαλία της γαλλικής στην Π/θμια.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του  Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. να προχωρήσουν  σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες για την έγκαιρη κάλυψη όλων των θέσεων με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ΠΕ05 ώστε όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τη γλώσσα της επιλογής τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ελπίζουμε ότι οι μετατάξεις στην Π/θμια Εκπ/ση δε θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για τον περιορισμό της διδασκαλίας της γαλλικής μόνο στα σχολεία με ΕΑΑΠ η/και στην καθιέρωση Δημοτικών με μία μόνο β΄ ξένη γλώσσα και θα συντελέσουν στην αποδοτικότερη εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας και στην πιστοποίηση της μέσα από το Δημόσιο σχολείο.

Καλούμε την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., επιβεβαιώνοντας περαιτέρω, έμπρακτα τη βούληση της για αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπάιδευσης,  να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας της β’ ξένης γλώσσας με την εισαγωγή της από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου και με την καθιέρωση ενιαίου ναλυτικού προγράμματος σπουδών για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας

Δ. Μαυροματάκη                               Αικ. Τσιχλή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πίνακες θέσεων για μετάταξη ανά κλάδο και Περιφ. Δνση

Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας: Κατανομή θέσεων για μετάταξη ανά Δ/νση Πρωτοβάθμιας  και  κλάδο

Εγκύκλιος  μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...