Home / Featured / Αλλαγές στο καθεστώς των αδειών εκπαιδευτικών

Αλλαγές στο καθεστώς των αδειών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 2:28 μμ Μάρτιος 3rd, 2013  


ekpaideytikos

Αλλαγές στο καθεστώς των αδειών δασκάλων και καθηγητών δρομολογούν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Θοδωρής Παπαθεοδώρου, τα συναρμόδια υπουργεία έχουν εκπονήσει ένα πρόγραμμα για την αλλαγή του τρόπου απονομής των αδειών, το οποίο θα οδηγήσει και στην αλλαγή των υγειονομικών επιτροπών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του συστήματος. Ο κ. Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι από τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στα τέλη αυτής της εβδομάδας για τις Υγειονομικές Επιτροπές θα δοθεί μία λύση η οποία θα έχει να κάνει με ουσιαστικότερο έλεγχο για τις άδειες τις οποίες δίνονται και από την άλλη πλευρά, βεβαίως, υποστήριξη των αδειών ή των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν άδεια κύησης ή επαπειλούμενης κύησης.

Αλλαγές στο καθεστώς των αδειών

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μία άδεια κύησης είναι ένα γεγονός το οποίο η νομοθεσία μας όχι μόνο καλύπτει, αλλά και υποστηρίζει. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δούμε ποιες από τις υπόλοιπες άδειες οι οποίες έχουν δοθεί δίνονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

«Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο με τις άδειες -κάποιες από τις οποίες θεωρούμε ότι στο Δημόσιο δίνονται αδίκως- αλλά είναι βαθιά μου πεποίθηση -και δεν χαϊδεύω τα αυτιά κανενός αυτήν τη στιγμή- ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σαν τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους».

Αναφερόμενος στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και στις άδειες, σημείωσε ότι υπάρχει ένα δίκτυο σχολείων το οποίο είναι πάρα πολύ εκτεταμένο: «έχουμε αυτήν τη στιγμή πάνω από 14.500 σχολικές μονάδες και 150.000 εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν κατανεμηθεί στα σχολεία βάσει των ειδικοτήτων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι αυτή η βάση της συζήτησης, δηλαδή ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο κι όχι ιδιόμορφο σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης, το οποίο και θα πρέπει να στηρίξουμε».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...