Home / Featured / Σχέδιο Αθηνά – Διαδήλωση από φοιτητές της αγγλικής φιλολογίας 9/3 στις 20.00

Σχέδιο Αθηνά – Διαδήλωση από φοιτητές της αγγλικής φιλολογίας 9/3 στις 20.00

Δημοσιεύτηκε: 4:14 μμ Μάρτιος 9th, 2013  


athina

Κατεβαίνουν στο Σύνταγμα στις οκτώ το βράδυ

Ειρηνική-εικαστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν σήμερα στις οκτώ το βράδυ οι φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο σχέδιο «Αθηνά».Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Οι φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας διαδηλώνουμε μαζί με φοιτητές και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, στοχεύει στην ολοκληρωτική καταστροφή και υποβάθμιση της Σχολής μας και έχει σχεδιαστεί χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια. To σχέδιο Αθηνά χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες του όπως η ανεργία, η υποβάθμιση των πτυχίων και η στέρηση μεταπτυχιακών δυνατοτήτων υπονομεύει την ακαδημαϊκή πορεία εκατοντάδων φοιτητών.

Η συγχώνευση των ξένων φιλολογιών δεν θα υποβαθμίσει μόνο τα πτυχία μας, αλλά θα μειώσει επίσης τον αριθμό των εισακτέων προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και το ακαδημαϊκό μέλλον των φοιτητών.

Το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας έχει χτίσει μια αξιόλογη ακαδημαϊκή πορεία, πρέπει να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να μείνει αυτόνομο, οι άριστες αξιολογήσεις του Τμήματος και η συνεχής ανάπτυξη του δεν δικαιολογούν καμία συγχώνευση.

Έτσι και σήμερα αποφασίσαμε, έχοντας την στήριξη καθηγητών μας να προβούμε σε μία ειρηνική-εικαστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 9/3 μετά τις 20.00. Σε αυτή την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τις Ανθρωπιστικές Σπουδές ζωντανές και τα πτυχία μας ισχυρά και αυτοδύναμα, περιμένουμε να μας στηρίξετε».

newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...