Home / Featured / Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010

Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010

Δημοσιεύτηκε: 2:29 μμ Μάρτιος 7th, 2013  


daskalos-kentriki

Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Στο άρθρο 9 παρ.2 του Ν.3848/2010 προβλέπονται τα εξής:

«…. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3…».

Η ρύθμιση αυτή δημιουργεί τεράστιες αδικίες, αφού συνάδελφοί μας αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2010 και μέχρι σήμερα κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία από 1/7/2010. Ουσιαστικά, δηλαδή, η προϋπηρεσία χάνεται και υπολογίζεται (ελάχιστα) μόνο μετά τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο οι συνάδελφοί μας που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις περιοχές της χώρας, να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία. Ο πλήρης δηλαδή παραλογισμός του συστήματος διορισμών.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Στη συνάντηση που είχατε με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 30/10/2012 είχατε δεσμευθεί ότι: «Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα – εντός του Νοεμβρίου 2012– θα ξεκλειδώσουν οι πίνακες και η προϋπηρεσία θα προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους – Δελτίο Τύπου Δ.Ο.Ε. 30/10/2012.».

Επειδή μέχρι τον Ιούνιο του 2013, που θα συνταχθούν οι νέοι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος είναι ελάχιστος, υπάρχει η ανάγκη να κατατεθεί και να ψηφισθεί από τη Βουλή, άμεσα, η νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των συναδέλφων κατά τη σύνταξη των νέων πινάκων των αναπληρωτών του 2013-14.

Φυσικά για να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα η ρύθμιση, θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς όλα τα οργανικά κενά της Π.Ε. και με προσλήψεις αναπληρωτών όλα τα λειτουργικά κενά.

 

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης

Πηγή https://www.mpratis.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...