Home / Γερμανικά / Goethe Institut / Μαθαίνουν γερμανικά οι Ισπανοί

Μαθαίνουν γερμανικά οι Ισπανοί

Δημοσιεύτηκε: 8:32 μμ Φεβρουάριος 5th, 2013  


ACRAPT

Τα πέντε εκατομμύρια έχουν φτάσει οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα, το ισπανικό Υπουργείο Εργασίας, στις λίστες ανέργων προστέθηκαν, τον Ιανουάριο, 132.000 ακόμα εργαζόμενοι.

Παρόλα αυτά, ο αριθμός είναι μικρότερος σε σχέση με αυτόν που ανακοίνωσε, πριν δέκα μέρες, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και όπου περιλαμβάνονται και όσοι έχουν πάψει πλέον να αναζητούν εργασία.

Η 25χρονη Νοέμι Σανζ αναφέρει ότι σε άλλες χώρες η ανεργία των νέων δεν είναι τόσο υψηλή όσο στην Ισπανία, είναι οι νέοι που πρέπει να βρίσκουν δουλειές για να βοηθήσουν την χώρα να σταθεί και πάλι όρθια.

Με την ανεργία στο 26%, δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, μετά της Ελλάδας, οι Ισπανοί στρέφονται στο εξωτερικό για να αναζήτηση εργασίας: και στην κορυφή των προτιμήσεών τους, είναι η Γερμανία.

Η Έβα Σάντσεζ λέει “δεν μπορώ να μείνω στην χώρα και να κάνω κάτι άσχετο με τις σπουδές μου. Σπουδάζω πέντε χρόνια, οι γονείς μου με χρηματοδότησαν, όχι όλα αυτά για το τίποτα”

Οι μαθητές γερμανικών στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Ισπανίας έχουν αυξηθεί κατά 75%, τα τελευταία δύο χρόνια. Πρόκειται, κυρίως, για νέους κάτω των 25 ετών, που έχουν στόχο να φύγουν από την Ισπανία μετά τις σπουδές τους. 

Η ύφεση στην χώρα συνεχίζεται επί18 συνεχείς μήνες και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για αναστροφή του κλίματος στο τέλος του 2013.

To άρθρο και το βίντεο εδώ

euronews.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας ...