Home / Featured / Κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (Ξένων Γλωσσών και Διοίκησης Επιχειρήσεων)!

Κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (Ξένων Γλωσσών και Διοίκησης Επιχειρήσεων)!

Δημοσιεύτηκε: 2:51 μμ Φεβρουάριος 21st, 2013  


teiipirou

Κάνει πίσω, τουλάχιστον σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά… στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

Με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στην Αθήνα. Στη σύσκεψη, που αφορούσε αποκλειστικά τις αλλαγές που επιφέρει στο παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», συμμετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γλαβάς και οι καθηγητές του παραρτήματος κ. κ Τσίνας, Γκόγκας, Βλαχόπουλος και Κανλής.

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας μετέφερε την πρόσφατη απόφαση και το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Από όλους τονίστηκε η ανάγκη παραμονής του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών ως έχει, χωρίς αλλαγή του γνωστικού του αντικειμένου, όσο και του Ιχθυοκομίας-Αλιείας, αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, αλλά και η διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Η τελική πρόταση του υπουργείου είναι η δημιουργία Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με δύο κατευθύνσεις: Ξένων Γλωσσών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με τη δέσμευση ότι αυτό θα υπάρχει και στο μηχανογραφικό δελτίο. Το ζήτημα που αφορά την εισαγωγή φοιτητών από το 1ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα εξετασθεί. Για το τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας θα εξετασθεί θετικά η παραμονή του στην Ηγουμενίτσα, είτε ως τμήμα, είτε ως κατεύθυνση του Ζωικής Παραγωγής. Τέλος, ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία ενός ακόμη Τμήματος στο Παράρτημα, το οποίο θα έχει σχέση με το Διαμετακομιστικό Εμπόριο και τις Συνδυασμένες Μεταφορές, ως απόρροια των υποδομών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, με το νέο λιμάνι που επεκτείνεται και την Εγνατία Οδό που καταλήγει σε αυτό.
katoci.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...