Home / Featured / Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης για το σχέδιο «Αθηνά» του συλλόγου διδακτικού προσωπικού της Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ

Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης για το σχέδιο «Αθηνά» του συλλόγου διδακτικού προσωπικού της Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 6:16 μμ Φεβρουάριος 25th, 2013  


AULAATHINA
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α.
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. πραγματοποίησε σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Aula της Σχολής εκδήλωση ενημέρωσης για το σχέδιο «Αθηνά». Το τεράστιο αμφιθέατρο της Σχολής ήταν κατάμεστο από πλήθος φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής, από μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Ε.ΔΙ.Π. και διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου. Όλοι οι παριστάμενοι/-ες διατράνωσαν για άλλη μια φορά την απόφασή τους να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί η πρόταση του σχεδίου «Αθηνά», που προβλέπει τη συγχώνευση των ξενόγλωσσων Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Όλες οι συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας δήλωσαν έτοιμες να συνεχίσουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις τον αγώνα τους για να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και αυτονομία των Τμημάτων της Σχολής.
Εντύπωση προκάλεσε το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με σχόλια που κατέθεσαν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και γονείς, οι οποίοι υπέγραψαν ενάντια στην προτεινόμενη συγχώνευση των «ξενόγλωσσων» Τμημάτων της Σχολής (https://www.change.org/petitions/professor-konstantinos-arvanitopoulos-greek-minister-of-education-save-the-departments-of-english-french-german-italian-and-spanish). Η συλλογή υπογραφών έχει ήδη βρει συγκλονιστική ανταπόκριση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει φτάσει μέσα σε μία μόλις εβδομάδα τον αριθμό-ρεκόρ των 11.000 υπογραφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ωδινεν υπουργός και έτεκεν «Αθηνά»

Υπόμνημα του Συμβουλίου της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ επί των προτάσεων του Σχεδίου “Αθηνά”

Παρέμβαση της Προέδρου του Τμήματος Γαλλικής ΕΚΠΑ για το σχέδιο Αθηνά

Προς τις 10.000 υπογραφές ενάντια στη συγχώνευση των ξενόγλωσσων τμημάτων. Ανοιχτή επιστολή μελών ΔΕΠ Τ.Γ.Γ.Φ. ΕΚΠΑ. Όλες οι εξελίξεις.

Σχέδιο Αθηνά : 34 ερωτήσεις και 34 απαντήσεις

Σχέδιο Αθηνά – Ψήφισμα Κοσμητείας Φιλοσοφικής Σχολής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...