Home / Featured / Cambridge English: Proficiency goes Computer-based with more examination dates than ever for Greek candidates

Cambridge English: Proficiency goes Computer-based with more examination dates than ever for Greek candidates

Δημοσιεύτηκε: 7:45 μμ Φεβρουάριος 16th, 2013  


CPE

Following suit with all other Cambridge English exams and along with the recent updates that it underwent, Cambridge English: Proficiency as of this year offers Greek candidates greater choice and flexibility with the addition of 4 new computer based examination sessions that further enable them to take the test whenever they feel 100% ready. For 2013 the new, computer based exam dates are:

Saturday 23rd March

Saturday 13th July

Friday 4th October

Saturday 23rd November

You can contact your authorized examinations centre to further inquire on which of these CB CPE exam sessions they will be offering, find out what preparation and support material there is for the new exam and learn more about Cambridge English’s newly set assessment criteria. You can also visit the relevant section of our blog to see which set books your students can read if they would like to prepare for the set text question in the Writing paper.

Cambridge English: Proficiency – A truly global certificate

Cambridge English: Proficiency(CPE) is officially accepted by thousands of universities, employers and governments globally. It can open doors to higher education, improve job prospects and increase mobility through its world class reputation. Find out more about our exams’ Recognition here.

……………………………………………………..

CPE

Η υψηλοτέρου επιπέδου εξέταση του Cambridge ESOL ανανεώνεται το 2013:

  • Μικρότερη διάρκεια
  • Προσβάσιμη στους Έλληνες υποψηφίους
  • Στοχευμένες ασκήσεις για αποτελεσματικότερη αξιολόγηση σε κάθε ενότητα
  • Διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική (computer-based) μορφή

Εδώ θα βρείτε τα Handbook και τα Sample Papers του νέου Cambridge English: Proficiency:

Cambridge English: Proficiency Listening sample files (WMA 59.22MB) No1

Cambridge English: Proficiency Listening sample files (WMA 59.22MB) No2

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις γύρω από το Cambridge English: Proficiency με τα bulletins του Cambridge ESOL.

Είναι το CPE η εξέταση για εσάς;

  • Δίνετε συμβουλές ή συμμετέχετε σε συζητήσεις για περίπλοκα ή εξειδικευμένα ζητήματα;
  • Κατανοείτε τις λεπτομέρειες εγγράφων, αλληλογραφίας και αναφορών;

Εάν τα παραπάνω περιγράφουν τις τωρινές σας δεξιότητες ή το επίπεδο δεξιοτήτων στο οποίο στοχεύετε, τότε το CPE είναι η κατάλληλη εξέταση για εσάς.

Τι σας προσφέρει το CPE;

Yπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η απόκτηση του CPE:

  • Το πιστοποιητικό CPE ισχύει εφ’όρου ζωής
  • Το CPE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές
  • Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς αναγνωρίζουν επίσημα το CPE ως ένα πιστοποιητικό άριστης γνώσης αγγλικών
  • Η εξέταση CPE χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή
  • Επειδή η εξέταση CPE καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.

Πού θα σας βοηθήσει το CPE;

Το CPE κατατάσσεται στο επίπεδο Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις σύγχρονες γλώσσες (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση.

Στο επίπεδο Γ2 ο μέσος χρήστης Αγγλικών είναι σε θέση να:

  • Κατανοεί με ευκολία σχεδόν οτιδήποτε διαβάζει ή ακούει
  • Κρατάει ακριβείς και πλήρεις σημειώσεις κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης
  • Καταλαβαίνει εκφράσεις της καθημερινής γλώσσας
  • Συζητά για περίπλοκα ή ιδιαίτερα θέματα με αυτοπεποίθηση
  • Εκφραστεί με ευφράδεια και ακρίβεια.

Η προετοιμασία σας για την εξέταση CPE σας παρέχει όλες τις παραπάνω πρακτικές γλωσσικές δεξιότητες.

Τι περιλαμβάνει η εξέταση CPE

Η ανανεωμένη εξέταση Cambridge English: Proficiency (CPE) αποτελείται από τέσσερις ενότητες – Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking

Reading and Use of English (Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Χρήση Αγγλικών): 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα σε επίπεδο μεμονωμένων λέξεων, φράσεων, προτάσεων, παραγράφων και ολόκληρων κειμένων. Παράλληλα, θα εξεταστείτε σε ασκήσεις που αξιολογούν την ικανότητά σας στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου.

Reading (Κατανόηση Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα σε επίπεδο μεμονωμένων λέξεων, φράσεων, προτάσεων, παραγράφων και ολόκληρων κειμένων.

Writing (Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 2 ώρες

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να συντάξετε ένα αριθμό διαφορετικών κειμένων όπως σύντομες ιστορίες, επιστολές, άρθρα, αναφορές ή εκθέσεις που να κυμαίνονται γύρω στις 300-350 λέξεις.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 45 λεπτά

Στην ενότητα αυτή πρέπει να δείξετε ότι μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα ενός εύρους προφορικού υλικού που περιλαμβάνει διαλέξεις, ειδησεογραφικά προγράμματα και δημόσιες ανακοινώσεις.

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): 19 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα αξιολογηθεί η ικανότητά σας να συνδιαλέγεστε στην αγγλική γλώσσα σε ένα εύρος επικοινωνιακών περιστάσεων με τρεις διαφορετικούς τρόπους: με τον εξεταστή, με τους υπόλοιπους υποψηφίους και μόνοι σας. Η προφορική εξέταση παρατίθεται συνήθως ανά δύο υποψηφίους.

Παροχές για υποψηφίους

Όπως με όλα τα πιστοποιητικά του Cambridge ESOL, υπάρχει μία μεγάλη γκάμα βοηθητικού υλικού για την προετοιμασία σας για την εξέταση του CPE.

Μπορείτε να προετοιμαστείτε και μόνοι σας – ωστόσο οι περισσότεροι υποψήφιοι επιλέγουν να παρακολουθήσουν κύκλους προπαρασκευαστικών μαθημάτων που προσφέρονται από Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Σχολεία.

Εδώ θα βρείτε ένα μικρό εγχειρίδιο, πληροφορίες για υποψηφίους και υποδείγματα θεμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν και ηχογραφημένο υλικό για την ενότητα Listening

Αρκετοί εκδοτικοί οίκοι διαθέτουν μία μεγάλη γκάμα βιβλίων και άλλων βοηθημάτων για να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία σας για την εξέταση. Για λεπτομέρειες απευθυνθείτε στο κοντινότερό σας βιβλιοπωλείο.

Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για την εξέταση CPE, παρέχουμε στους καθηγητές σας τη δική τους σελίδα όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υποδείγματα θεμάτων, εγχειρίδια και επιπλέον ενημερωτικό υλικό.

Ένας κόσμος ευκαιριών – παγκόσμια αναγνώριση

Το CPE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από εκατοντάδες εργοδότες ως ένα πιστοποιητικό άριστης γνώσης αγγλικών. Είναι επίσης αποδεκτό από Πανεπιστήμια και Κολλέγια ως αποδεικτικό ικανότητας για σπουδές πτυχιακού επιπέδου στα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οργανισμούς και πανεπιστήμια που αναγνωρίζουν το CPE επισκεφθείτε τη σελίδα Αναγνώριση Εξετάσεων

Βαθμολόγηση

Τα γραπτά των υποψηφίων αποστέλλονται στο Cambridge ESOL για διόρθωση και βαθμολόγηση και τα αποτελέσματα αποστέλλονται πίσω στα εξεταστικά κέντρα.

Αποτελέσματα

Κάθε εξεταστική ενότητα αντιστοιχεί βαθμολογικά στο 20% επί του συνολικού βαθμού.

Υπάρχουν τρεις βαθμοί επιτυχίας, οι Α, Β και C – οι υποψήφιοι που παίρνουν τις βαθμολογίες αυτές λαμβάνουν το πιστοποιητικό του CPE.

Οι υποψήφιοι με βαθμολογία χαμηλότερη του Grade C λαμβάνουν πιστοποίηση για το αμέσως προηγούμενο επίπεδο γλωσσομάθειας (C1).

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματά σας, απευθυνθείτε στο κέντρο μέσω του οποίου δηλώσατε συμμετοχή στις εξετάσεις.

Ημερομηνίες εξετάσεων

Για τις ενότητες Reading, Writing, Use of English, Listening, οι ημερομηνίες εξετάσεων για τη χρονιά 2012-2013 είναι:

18 Μαΐου 2013
8 Δεκεμβρίου 2013

Η ενότητα Speaking διενεργείται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια – παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εξεταστικό σας κέντρο για περισσότερες πληροφορίες.

Το επόμενο βήμα

Εγγραφείτε για την εξέταση

Εάν παρακολουθείτε κύκλο μαθημάτων αυτή την περίοδο, μιλήστε στον καθηγητή σας για τη διαδικασία εγγραφής. Εάν δεν παρακολουθείτε κάποιον κύκλο μαθημάτων, το κοντινότερο σε εσάς εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο θα μπορέσει να σας δώσει πληροφορίες για τα εξέταστρα, τις ημερομηνίες εξέτασης και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή απευθείας στο Cambridge ESOL.

Έχετε ήδη εγγραφεί; Επισκεφθείτε τη σελίδα Candidate Support για βοήθεια στην προετοιμασία για την εξέταση.

Cambridge English South East Europe


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...