Home / Featured / Στο 20% υπολογίζεται η πτώση το 2012 στα ιδιωτικά σχολεία

Στο 20% υπολογίζεται η πτώση το 2012 στα ιδιωτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:49 πμ Φεβρουάριος 21st, 2013  


sxoliko

Κατά 9,2% μειώθηκε η παρουσία μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία στη σχολική χρονιά του 2011 ως αποτέλεσμα της μεγάλης ύφεσης της οικονομίας αλλά και της δοκιμασίας χιλιάδων οικογενειών από την πατρίδα μας. Αν και το όραμα για την παροχή των καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης στα παιδιά των Ελλήνων παρέμενε ένα από τα ισχυρότερα, το κραχ της οικονομίας οδήγησε σε συρρίκνωση κι αυτής της δαπάνης σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγές, όμως, του Νewmoney.gr αναφέρονται σε ένα ακόμα πιο ζοφερό 2012 που ακολούθησε και το οποίο σύντομα θα αποτυπωθεί στατιστικά για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Κι αυτό διότι η κάμψη της παρουσίας μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι διψήφια αγγίζοντας πιθανότατα και το 20%! Η μεγάλη πτώση των εισοδημάτων σε συνάρτηση με την απροθυμία πολλών σχολαρχών να ευθυγραμμιστούν με τη νέα πραγματικότητα οδηγεί σε αποχώρηση πολλά παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία, αν και η τάση από το 2000 και μετά ήταν αντίθετη.
Μάλιστα, σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται για μεγάλα και πολύ επώνυμα σχολεία η δυστοκία πολλών οικογενειών να αποπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να υπάρχουν σε ακριβά σχολεία οφειλές ακόμα και στο 50% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σχολείου με βαρύ όνομα στα νότια προάστια στο οποίο ακόμα και εφοπλιστές ή μεγαλοδικηγόροι δεν πληρώνουν δίδακτρα με αποτέλεσμα να απαιτούνται πλέον προκαταβολικά οι όποιες πληρωμές. Όμως και στα υπόλοιπα καλά σχολεία παρατηρούνται πλέον μεγάλες αδυναμίες καθώς πολλές είναι οι περικοπές παροχών ή ακόμα και δρομολογίων σχολικών λόγω της κρίσης.
newmoney.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...