Home / Featured / Χωρίς … ξένες γλώσσες

Χωρίς … ξένες γλώσσες

Δημοσιεύτηκε: 9:27 μμ Ιανουάριος 20th, 2013  


germgal

Με ένα λιτό αλλά ουσιαστικό και ξεκάθαρο κείμενο το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου Ευαγγελισμού, αναδεικνύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές λόγω έλλειψης καθηγητών ξένων γλωσσών και με τρόπο έως αυτοσαρκαστικό τα…λένε όλα: «Έχουμε διανύσει τη μισή σχεδόν Σχολική Χρονιά και ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στο 8/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού Ελασσόνας στο οποίο φοιτούν 133 μαθητές Δημοτικού από οχτώ ( 8 ) χωριά του Δήμου μας ( Αμούρι , Ανάληψη , Δομένικο , Ευαγγελισμό , Μαγούλα , Παλαιόκαστρο , Πραιτώρι και Συκέα ) εξακολουθεί να παραμένει άλυτο .

Από την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς και μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα εκπαιδευτικός Αγγλικής , Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας . Υπάρχουν γονείς που είτε οικονομικής δυσκολίας είτε πιστεύοντας ότι τα παιδιά τους θα διδαχτούν της παραπάνω ξένες γλώσσες δεν τα στέλνουν πια σε φροντιστήρια . Αυτήν είναι η δωρεάν παιδεία που μας υποσχέθηκαν ; Φαίνεται όμως ότι μείνανε μόνο στις υποσχέσεις αφού απευθυνθήκαμε ήδη δύο φορές προσωπικά και αμέτρητες τηλεφωνικά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ν. Λάρισας και το μόνο που έκανε όμως η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ν. Λάρισας και όλοι οι υπεύθυνοι πάνω στο θέμα ήταν να μας κοροϊδεύουν και να μας παραπέμπουν ο ένας στον άλλο. Τοποθέτησαν σταδιακά – ευκαιριακά κάποιους κατά καιρούς εκπαιδευτικούς ( ίσως για να καθησυχάσουν έστω για λίγο ) μόνο για την Αγγλική γλώσσα που όχι μόνο δεν κάλυπταν ούτε κατά το ήμισυ το ωράριο των δεκαοχτώ ( 18 ) ωρών διδασκαλίας αλλά κάποιοι από αυτούς πήραν απόσπαση σε άλλες Σχολικές Μονάδες και κάποιοι …… δεν εμφανίστηκαν ποτέ . Μήπως ο καθένας κάνει ότι θέλει; Αφού λοιπόν μας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο , θα τους απαντήσουμε και εμείς μα το ίδιο νόμισμα τονίζοντας μόνο κάτι σημαντικό. Δεν θέλουμε και ούτε το επιδιώκουμε σε ότι και αν αναφερθεί παρακάτω να βλάψουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα σε άλλες Σχολικές Μονάδες . Δεν θέλουμε να καλύψει το κενό εκπαιδευτικός από άλλη Σχολική Μονάδα . Φτάσαμε όμως και εμείς στα όριά μας . Οι παραπάνω ώρες ( 18 ) διδασκαλίας καλύπτουν σχεδόν πλήρως το ωράριο ενός εκπαιδευτικού. Ενημερωτικά, υπάρχει αυτήν τη στιγμή εκπαιδευτικός που διδάσκει σε δύο διαφορετικά Σχολεία Αγγλική Γλώσσα και για να καλύψει το ωράριό του τρέχει ο άνθρωπος από την μία άκρη της Επαρχίας Ελασσόνας στην άλλη και από το ένα το βουνό στο άλλο . Υπάρχει επίσης Σχολική Μονάδα και μάλιστα δίπλα μας που από την αρχή της Σχολικής Χρονιάς έχουν και εκπαιδευτικό Αγγλικής αλλά και Γερμανικής γλώσσας .

Όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα και αν χρειαστεί μπορούμε άνετα να τα τεκμηριώσουμε …… και όχι μόνο αυτά .

Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι γιατί παράτησαν στην κυριολεξία ένα από τα πιο πολυδύναμα Σχολεία του Δήμου Ελασσόνας χωρίς εκπαιδευτικό Αγγλικής αλλά και Γερμανικής – Γαλλικής γλώσσας και αν υπάρχει περίπτωση να τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα ώστε να διδαχτούν και να μάθουν και τα δικά μας παιδιά την Αγγλική , τη Γαλλική , τη Γερμανική Γλώσσα για να μπορέσουν έτσι να πάρουν τις βάσεις για μια καλύτερη σταδιοδρομία στο μέλλον . Εάν όχι δεν πειράζει , ας το αφήσουμε καλύτερα για του …. Χρόνου (φτάσαμε σχεδόν ) αφού έτσι και αλλιώς λύσαμε όλα τα υπόλοιπα και μας έμεινε μόνο αυτό. Δεν βαριέσαι ένα προβληματάκι είναι που θα πάει κάποια χρονιά θα λυθεί και αυτό .

Πιστεύοντας οι αρμόδιοι να δείξουν την ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα και όχι αυτήν που έδειξαν έως τώρα ( γιατί δεν έδειξαν ) έτσι ώστε να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

https://ekdosi.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...