Home / Featured / ΤΟ ΕΣΠΑ σώζει τα φροντιστήρια – Ποιες επιχειρήσεις θα στηρίξει το πρόγραμμα

ΤΟ ΕΣΠΑ σώζει τα φροντιστήρια – Ποιες επιχειρήσεις θα στηρίξει το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: 10:48 πμ Ιανουάριος 21st, 2013  


koinfront

Σωτήριο αποδεικνύεται το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον χώρο των υπηρεσιών, αφού προσφέρει οικονομική ενίσχυση από 40% μέχρι 60% σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σχολές τεχνολογιών της πληροφορίας.

Όπως αναφέρει το ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας Έθνος, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 20.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης που θα λάβει η επιχείρηση εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και ο βαθμός προτεραιότητας από την περιφέρεια.

Οι περιφέρειες που είναι πρώτης προτεραιότητας είναι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κρήτης και της Αττικής. Δεύτερης προτεραιότητας είναι οι περιφέρειες της Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τρίτης προτεραιότητας είναι οι περιφέρειες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, η προτεραιότητα ανά περιφέρεια εξαρτάται και από το είδος της επιχείρησης. Για παράδειγμα, στα Ιόνια νησιά, πρώτη προτεραιότητας είναι οι υπηρεσίες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή και οι σχολές τεχνολογιών της πληροφορίας, ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή. Αντίθετα, στην Πελοπόννησο, οι υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή είναι πρώτης προτεραιότητας.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να λάβουν ενίσχυση είναι οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι τις 31/12/2011 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις 12μηνης διάρκειας και οι νέες υπό-σύσταση επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονται στην προηγούμενη κατηγορία.

Ακόμη απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, όπως το να τηρούν βιβλία Β ή Γ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης,να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση κ.α.

Όσον αφορά τις δαπάνες που καλύπτει το πρόγραμμα, στις επιλέξιμες συγκαταλέγονται οι εξής:

  1. Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος: Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό στον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη δαπάνη είναι 60%
  2. Μηχανήματα-εξοπλισμός: Το ανώτατο επιλέξιμο ποσοστό είναι 100%
  3. Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού: Το ανώτατο επιλέξιμο ποσό είναι 10.000 ευρώ
  4. Λειτουργικές δαπάνες: Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό είναι 40% και οι δαπάνες αυτές είναι επιλέξιμες μόνο για τις νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα είναι από 25 Φεβρουαρίου μέχρι 25 Απριλίου και οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ Κ.Ξ.Γ.
Πηγή: ΤΟ ΕΣΠΑ σώζει τα φροντιστήρια – Ποιες επιχειρήσεις θα στηρίξει το πρόγραμμα | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/node/86826#ixzz2Ib70BE3p

………………………………………………..

ΕΣΠΑ 2007-2013

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που αφορά και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Για να δείτε το πρόγραμμα επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα
https://www.mindev.gov.gr/?p=9464

…………………………………………………

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι αιτήσεις ξεκινούν σε 20 περίπου μέρες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μεταξύ άλλων χρηματοδοτούνται και οι λειτουργικές δαπάνες για τις νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα οι δαπάνες αφορούν:

-Ενοίκια. Περιλαμβάνει το κόστος ενοικίων του τόπου υλοποίησης του σχεδίου.
-Δαπάνες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Θέρμανσης, Σταθερής τηλεφωνίας, Κινητής τηλεφωνίας, Διαδικτύου. Ωστόσο οι λογαριασμοί θα πρέπει να εκδίδονται στην επωνυμία της επιχείρησης.
-Δαπάνες Ιδρυσης της επιχείρησης. Περιλαμβάνει δαπάνες και παραστατικά στην επωνυμία της επιχείρησης για αμοιβές για νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης
-Δαπάνες παροχής υπηρεσιών. Περιλαμβάνει δαπάνες νομικής, λογιστικής και τεχνικής υποστήριξης, μελέτες πυροπροστασίας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λ.π. μελετών για την απόκτηση άδειας λειτουργίας ή νόμιμου απαλλακτικού από αυτήν καθώς και οι μελέτες επαγγελματικού κινδύνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση δαπανών για κτίρια, εγκαταστάσεις και τον περιβάλλων χώρο απαραίτητη είναι η προσκόμιση οικοδομικής άδειας ή όποιας άλλης μορφής έγκρισης εργασιών εφόσον απαιτείται από τις πολεοδομικές διατάξεις ή βεβαίωση απαλλαγής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Οι δαπάνες για κτιριακά είναι επιλέξιμες εφόσον υπάρχει ιδιοκτησία ή παραχώρηση χρήσης ή μίσθωση ή νόμιμη σύσταση επικαρπίας επί του ακινήτου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον οκτώ ετών.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό για να είναι επιλέξιμος θα πρέπει να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, καινούργιος, αμεταχείριστος και στην κυριότητα της επιχείρησης.

Η αγορά αυτοκινούμενου μεταφορικού μέσου περιλαμβάνεται στις επιλέξιμες δαπάνες ανάλογα με τη δραστηριότητα της επιχείρησης, εφόσον είναι αποκλειστικά επαγγελματικής χρήσης και εφόσον βεβαίως δεν προορίζεται για εκμίσθωση, καθώς η αγορά εξοπλισμού ο οποίος προορίζεται για εκμίσθωση δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Για εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας ο εξοπλισμός για να είναι επιλέξιμος θα πρέπει να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση εγκατάστασης μικρής κλίμακας ΑΠΕ, η παραγόμενη ηλεκτρική ισχύς της υπό ένταξη εγκατάστασης θα πρέπει αποδεδειγμένα να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι εκτός από το τιμολόγιο για την αγορά του εξοπλισμού θα πρέπει να υπάρχει και η εντολή έκδοσης εντάλματος/γραμμάτιο είσπραξης όπου να αναγράφεται ο δικαιούχος καθώς και ο αριθμός του εξοφλούμενου παραστατικού Swift όπου να αναγράφεται ο δικαιούχος καθώς και ο αριθμός του εξοφλούμενου παραστατικού.

Για την πιστοποίηση της πληρωμής απαιτούνται τουλάχιστον:

-το αντίγραφο κατάθεσης του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό από το οποίο θα φαίνονται: ο δικαιούχος του λογαριασμού, δηλαδή ο προμηθευτής των αγαθών και υπηρεσιών, ο καταθέτης, δηλαδή ο λήπτης της ενίσχυσης (δικαιούχος), καθώς και τα στοιχεία του εξοφλούμενου παραστατικού και
-απόδειξη είσπραξης του προμηθευτή
-Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση πληρωμής με έμβασμα

Πού θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες

Το Γραφείο Πληροφόρησης Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα είναι στο τηλεφωνικό κέντρο 801 11 36 300. Επίσης ο Ενδιάμεσος Φορέας για την υλοποίηση του έργου (ΕΦΕΠΑΕ) παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους στο τηλέφωνο 210 – 6985210.

.briefingnews.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Εγκύκλιο (Πρόσκληση), προκειμένου οι  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν ...