Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Θεσσαλονίκη Εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια – Συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου

Θεσσαλονίκη Εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια – Συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου

Δημοσιεύτηκε: 9:53 πμ Ιανουάριος 15th, 2013  


europaikes

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Συζήτηση για την κατάσταση στον κλάδο

Εκδήλωση με θέμα τις κλαδικές συμβάσεις και τη νέα εργασιακή κατάσταση που βιώνουν οι καθηγητές στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ).

Παρουσιάσθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, με την κατάργηση της σύμβασης στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και τις δραματικές μειώσεις στις αποδοχές των ωρομισθίων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια μετά την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο για το Νομό Αττικής για 3,5 ευρώ την ώρα μεικτά.

Ο γραμματέας του Σωματείου, Χ. Γρεβενάρης, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις κλαδικές συμβάσεις του χώρου. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Κ. Ευσταθιάδης, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων να μαζικοποιήσουν το Σωματείο ώστε να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Σ. Ζαριανόπουλος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους σε μια σειρά κλάδους, ως αποτέλεσμα της ανελέητης επίθεσης κυβέρνησης – εργοδοτών. Και προέτρεψε τους εργαζόμενους, οργανωμένα, μέσα από το σωματείο τους και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ριζοσπαστης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...