Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (αφορά εκπαιδευτικούς Α/θμιας, Β/θμιας)

Σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (αφορά εκπαιδευτικούς Α/θμιας, Β/θμιας)

Δημοσιεύτηκε: 6:42 μμ Ιανουάριος 2nd, 2013  


synedria

Θέμα: «Σεμινάριτου Συμβουλίου της Ευρώπης στη ΓΑΛΛΙΑ»

Σας πληροφορούμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Mémorial de la Shoah ( Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος) έχει προκηρύξει τo εξής σεμινάριο:

« Η Ιστορία του Ολοκαυτώματος και η Πρόληψη των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας»

  1. Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο:

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τα εξής:

  • Ο Ναζισμός και τα θύματά του
  • Αθλητισμός και Ναζισμός
  • Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τον 20ο αιώνα κλπ

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του σεμιναρίου παρακαλούμε δείτε το πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

  1. Γλώσσα εργασίας: ΓΑΛΛΙΚΑ
  1. Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
  1. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 15 Ιανουαρίου 2013 μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: patricia.debico@memorialdelashoah.org
  1. Αριθμός θέσεων: Οι προσφερόμενες θέσεις από τους Διοργανωτές για το σύνολο των Κρατών-Μελών ορίζονται σε : 15 (δεκαπέντε)

Επισημαίνουμε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά απευθείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στην ηλεκτρονική διεύθυνση patricia.debico@memorialdelashoah.org. Η αίτηση βρίσκεται καταχωρισμένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η επιλογή θα γίνει από το Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς να προηγηθεί προεπιλογή από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  1. Το σεμινάριο απευθύνονται στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που ασκεί διδακτικό έργο και συγκεκριμένα σε εκπαιδευτικούς Α/μιας και Β/θμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τρία (3) χρόνια προϋπηρεσία ως εκπαιδευτικοί σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία .
  1. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει μέρος τα δύο (2) τελευταία χρόνια σε σεμινάρια του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής.
  1. Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν καλό ή πολύ καλό επίπεδο γλωσσομάθειας (τουλάχιστον Γ1) στη γλώσσα του σεμιναρίου. (ΓΑΛΛΙΚΑ)

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν στην υπηρεσία μας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους σχετική έκθεση γραμμένη στα Ελληνικά, στην οποία θα περιγράφονται οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα κατά το σεμινάριο και οι νεοαποκτηθείσες εμπειρίες, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Η έκθεση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:

https://www.minedu.gov.gr >Οργανόγραμμα > Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και ΔιεθνώνΕκπαιδευτικών Θεμάτων > Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων > Τμήμα Γ’ Διεθνών Οργανισμών

Τέλος, θα παρακαλούσαμε τους Διευθυντές Περιφερειακών Διευθύνσεων εκπαίδευσης να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο παραπάνω σεμινάριο, με σκοπό τη διάχυση των αποκτηθεισών γνώσεων και πληροφοριών στους λοιπούς συναδέλφους της περιοχής τους.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης να φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων της αρμοδιότητας τους.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εσωτ. Διανομή

Δ.Ε.Σ, Τμήμα Γ’


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...