Home / Γερμανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / ΠΕΚΑΓΕΠΕ – Τ.Ε. Λάρισας: Έγγραφο στη Δ/ση Πρωτοβάθμιας

ΠΕΚΑΓΕΠΕ – Τ.Ε. Λάρισας: Έγγραφο στη Δ/ση Πρωτοβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Ιανουάριος 28th, 2013  


germdeutsch

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
info@deutsch.gr larisa@deutsch.gr dkellie90@yahoo.gr
Λάρισα, 27.1.2013
Αρ. Πρωτ.: 1/2013
ΠΡΟΣ:
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
νομού Λάρισας

Θέμα: Παροχή στοιχείων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ.12/52/63/12873/Γ1/06-02-2012 (ΦΕΚ253 τ.Β’) με θέμα τη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας για τα δημοτικά σχολεία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων όλου του νόμου είχαν την υποχρέωση να επιλέξουν μια β’ ξένη γλώσσα μεταξύ των γερμανικών και γαλλικών. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτώς για την πορεία κάλυψης των κενών ΠΕ07 στα δημοτικά σχολεία του νομού:

Α) Για το σχολικό έτος 2012-2013 στις 21/6/2012 οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων σας παρέδωσαν στοιχεία σχετικά με τις δηλώσεις των μαθητών, όσον αφορά την επιλογή τους για τη Β’ Ξένη Γλώσσα. Ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα δημιουργηθέντα τμήματα των γερμανικών καθώς και τις απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας σύμφωνα με τις δηλώσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων όλου του νομού της Λάρισας.

Β) Μέχρι και σήμερα πόσες από τις παραπάνω ώρες έχουν καλυφθεί και με ποιον τρόπο. Πόσοι και ποιοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ07 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατέθηκαν από τη Β΄ Βάθμια στην Α΄ Βάθμια, σε ποια σχολεία τοποθετήθηκαν και πόσες ώρες κάλυψαν. Πόσοι και ποιοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ΠΕ07 προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της διδασκαλίας του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία του νομού, σε ποια σχολεία τοποθετήθηκαν και πόσες ώρες κάλυψαν.

Γ) πόσες ώρες εξακολουθούν να παραμένουν κενές. Τα κενά σε ώρες (ανά δημοτικό σχολείο και τάξη) που υπάρχουν ακόμα στα δημοτικά σχολεία του νομού μας, ως προς τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας.

Δ) Επίσης, θα θέλαμε να ελέγξετε εάν σε δημοτικά σχολεία έγινε η παραβίαση της υπουργικής απόφασης και αυθαίρετη τοποθέτηση εκπαιδευτικών γλώσσας, την οποία οι μαθητές αρχικά δε δήλωσαν. Το τελευταίο σας το αναφέρουμε, διότι υπάρχουν καταγγελίες από γονείς, ότι διευθυντές σχολείων προέβησαν αυθαίρετα σε αλλαγή διδασκαλίας της Β’ Ξένης Γλώσσας στο σχολείο τους.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Με εκτίμηση

Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών
Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ
Τοπική Επιτροπή Λάρισας

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των ...