Home / Featured / PALSO – Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας

PALSO – Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 1:42 μμ Ιανουάριος 10th, 2013  


palso

Αιτήματα κλάδου μετά τη γνωστοποίηση της παραχώρησης από το υπουργείο διετούς περιόδου προσαρμογής

Αριθ. Πρωτ.: 34974-13
Αθήνα, 10.1.2013

Προς: Υπουργείο Παιδείας
Υπουργό Παιδείας, κο Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο
Yφυπουργό Παιδείας, κο Παπαθεοδώρου Θεόδωρο
Διευθυντή Υπουργικού Γραφείου, κο Λάσκαρη Άγγελο
Νομική Υπηρεσία Υπουργού, κα Παπατσώρη Πηνελόπη

Κοινοποίηση: Επιτροπές Παιδείας
Βουλευτές
Σωματεία – Μέλη μας

Θέμα: Αιτήματα κλάδου μετά τη γνωστοποίηση της παραχώρησης από το υπουργείο διετούς περιόδου προσαρμογής.

Καταρχήν θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση του υπουργού στο λογικό αίτημά μας για μεταβατική περίοδο προσαρμογής των ήδη λειτουργούντων κέντρων ξένων γλωσσών, στις απαιτήσεις του νέου νόμου 4093/2012.
Πιστεύουμε ότι και για την άδεια διδασκαλίας στα κέντρα ξένων γλωσσών δεν πρέπει να απαιτείται για τους ήδη διδάσκοντες κοινοποίηση για την πρόθεσή τους να εργαστούν ως καθηγητές κέντρων ξένων γλωσσών, στα κέντρα ξένα γλωσσών. Η ήδη υφιστάμενη άδεια διδασκαλίας τους έχει δοθεί με τις ίδιες προϋποθέσεις αν όχι και περισσότερες (εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας )που απαιτεί ο νέος νόμος. Κατά την άποψή μας θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών βάσει των οποίων εκδόθηκε η υφιστάμενη άδεια.

Δεν βλέπουμε το λόγο για τον οποίο οι ήδη δεκάδες χιλιάδες νομίμως διδάσκοντες βάσει ήδη χορηγηθείσας άδειας, να πρέπει να υποβληθούν στην εκ νέου έκδοση. Εξαίρεση αποτελεί η αυτεπάγγελτη αναζήτηση του ποινικού μητρώου.

Παρά την αναγνώριση, εκ μέρους του υπουργού, της αναγκαιότητας ύπαρξης μεταβατικού σταδίου προσαρμογής και τη χορήγησή του, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στο νόμο προκειμένου να απαλειφθούν υπερβολές, συγκρουόμενες με διατάξεις άλλων υπουργείων ρυθμίσεις (πυρασφάλεια, νέος οικοδομικός κανονισμός) εξάρτηση από άγνωστες μελλοντικές ρυθμίσεις υπουργείων εργασίας και οικονομικών και εξοντωτικές ποινές μη υφιστάμενες παρά μόνο σε κακουργήματα κατά των ηθών.

Για τους παραπάνω λόγους επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα δέκα σημεία που συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή με αρ.πρωτ.34909-13 (για να δείτε την επιστολή με τα δέκα σημεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.palso.gr) και ζητάμε την ανταπόκριση του υπουργού και σε αυτά τα αιτήματα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Μιχαηλίδης        Β. Κροντήρης

………………………………………………

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ξ.Γ. ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...