Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Ημερίδα: «Online rights and responsibilities – Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους»

Ημερίδα: «Online rights and responsibilities – Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους»

Δημοσιεύτηκε: 8:05 μμ Ιανουάριος 21st, 2013  


Insafe

Ημερίδα: «Online rights and responsibilities – Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους». Συμμετοχές έως 18/1/2013

Θα εορταστεί και φέτος σε περισσότερες από 99 χώρες η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» που διοργανώνεται παγκόσμια από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυό μας, INSAFE O εορτασμός θα λάβει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2013, και θα είναι και ο πρώτος επετειακός (10ετής) εορτασμός.

Η θεματική της ημέρας αυτής, όπως αποφασίστηκε από το INSAFE είναι: «Online rights and responsibilities – Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους».
Εν’ όψει του εορτασμού, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» στην Ελλάδα, δρομολογεί για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για το πρωί (έναρξη κατά τις 9.30) και ΔΙΩΡΟ ΕΙΔΙΚΟ WORKSHOP προς ενεργούς εκπαιδευτικούς νωρίς το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της ημερίδας (έναρξη κατά τις 15.30). Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, την Τρίτη 5/2/2013.
Στην ανοιχτή ημερίδα θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας στους online κόσμους, ως ανήλικοι, ως ενήλικες, ως καταναλωτές, ως Πολιτεία, αλλά και ως Βιομηχανία του Διαδικτύου. Σε αυτό θα συμβάλλουν διακεκριμένοι ομιλητές από εξέχοντες φορείς εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.
Στο κλειστό workshop για ενεργούς εκπαιδευτικούς α) θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ορθή και ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, β) θα αναλυθούν συμπεριφορές υπερβολικής ενασχόλησης με το Διαδίκτυο και τρόποι που μπορούν αυτές να αναγνωριστούν από τους εκπαιδευτικούς αλλά και να προληφθούν, γ) θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές προώθησης της ασφαλής χρήσης του Διαδικτύου μέσα στην τάξη, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο δ) θα δοθούν – σε όσους επιθυμούν και δεν τα έχουν λάβει ήδη – σε έντυπη μορφή τα εκπαιδευτικά μας βιβλία, για χρήση μέσα στο σχολείο.
Για τη σωστή διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, συμπληρώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν στο τέλος του μηνύματος αυτού, και αποστέλνοντας το κείμενο στη διεύθυνση SPADELOPOULOU@SIHELLAS.ORG.
saferinternet.gr newsletter
https://lists.saferin…rnet-newsletter
————————————————
α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
(ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, Βλ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ)
ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΕΜΑIL:
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: (π.χ. ΓΟΝΕΑΣ, ΙΔΙΩΤΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ/ΦΟΡΕΑ)
———————————————–
β) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ:
EMAIL:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΝΑΙ / ΟΧΙ
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΣΤO ΚΛΕΙΣΤΟ WORKSHOP ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΝΑΙ / ΟΧΙ
ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ SAFERINTERNET.GR: ΝΑΙ / ΟΧΙ
ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΝΑΙ / ΟΧΙ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...