Home / Featured / Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε: 2:52 μμ Ιανουάριος 13th, 2013  


metatheseis

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν μόνο μία προτίμηση

Συμπληρωματική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού

Προκειμένου να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19-20, ΠΕ60 και ΠΕ70 σε εκπαιδευτικές μονάδες των Συντονιστικών Γραφείων Ντίσελντορφ και Μονάχου της Γερμανίας, Καΐρου της Αιγύπτου και Τιράνων Αλβανίας, καλούνται δάσκαλοι και καθηγητές που επιθυμούν να αποσπαστούν στο τρέχον σχολικό έτος να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ιστότοπο https://dipode-aitisi.sch.gr.

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει αύριο 10 Ιανουαρίου.

Στην αίτηση που θα υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί δηλώνεται το Συντονιστικό Γραφείο προτίμησης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν μόνο μία προτίμηση.

Οι υποψήφιοι προς απόσπαση υποχρεούνται να αποστείλουν στη Διεύθυνση Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης εντός τριών ημερών από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης επικυρωμένα αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών, καθώς και των τίτλων σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που αποδεικνύουν τη γνώση της ξένης γλώσσας καθώς και επίσημη μετάφρασή τους και αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 οφείλουν να διευκρινίζουν τη ειδικότητά τους (φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι κ.λπ.), καθώς οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου κλάδου αποσπώνται κατά ειδικότητα.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ

Οι υποψήφιοι για απόσπαση στο εξωτερικό πρέπει να εργάζονται σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οσον αφορά τα προσόντα που πρέπει να έχουν, τον χρόνο και τους όρους απόσπασης, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Να έχουν τριετή εκπαιδευτική υπηρεσία (να έχουν διδάξει) σε σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και τις 30/9/12 από το ΦΕΚ διορισμού.
  • Να έχουν επαρκή γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία αποσπώνται ή της Αγγλικής, της Γαλλικής ή της Γερμανικής όταν αυτή δεν είναι η γλώσσα της χώρας απόσπασης.
  • Η απόσπαση των εκπαιδευτικών γίνεται για ένα σχολικό έτος, ενώ δυνατότητα παράτασης με ή χωρίς την καταβολή επιμισθίου υπάρχει, εφόσον διαπιστωθούν υπηρεσιακές ανάγκες.
  • Η ανάληψη υπηρεσίας του αποσπασμένου εκπαιδευτικού πρέπει να γίνει εντός 10 ημερολογιακών ημερών από την έκδοση της απόφασης.

Πώς γίνεται η μοριοδότηση
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί κατατάσσονται σε δύο πίνακες επιλογής (Α χωρίς επιμίσθιο και Β με επιμίσθιο) κατά Συντονιστικό Γραφείο, γλώσσα και κλάδο, με βάση τον συνολικό αριθμό μορίων που συγκεντρώνουν.

Η μοριοδότηση γίνεται ως εξής:

  • διδακτορική διατριβή (50 μόρια)
  • μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (25 μόρια)
  • δεύτερο πτυχίο (15 μόρια)
  • γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας (10 έως 30 μόρια, ανάλογα με το επίπεδο).

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, η απόσπαση γίνεται με τη συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων:

Οικογενειακή κατάσταση με την παρακάτω σειρά:

  • συνυπηρέτηση
  • σε χηρεία με παιδιά
  • μονογονεϊκή οικογένεια
  • σε διάζευξη με παιδιά υπό την επιμέλειά του
  • έγγαμος με παιδιά
  • έγγαμος χωρίς παιδιά
  • άγαμος-διαζευγμένος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...