Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Maria Waltherr-Willard: Η καθηγήτρια που φοβάται τα παιδιά

Maria Waltherr-Willard: Η καθηγήτρια που φοβάται τα παιδιά

Δημοσιεύτηκε: 8:09 μμ Ιανουάριος 16th, 2013  


pedofovia
Διαβάστε την απίστευτη ιστορία καθηγήτριας από το Ohio που φοβάται τα πολύ μικρά παιδιά. Γιατί καταγγέλλει το σχολείο στο οποίο εργαζόταν για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον της (Vid)
Χρήστος Δεμέτης

news247
Ιανουάριος 16 2013 18:31


Άλλοι έχουν κοσμοφοβία, άλλοι νυκτοφοβία, αριθμοφοβία, αραχνοφοβία και πάει λέγοντας. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πεντακόσια διαφορετικά είδη φοβιών.

Η καθηγήτρια όμως Maria Waltherr-Willard από το Ohio, πάσχει από μια υπερσπάνια φοβία που συνδέεται, δυστυχώς για εκείνη, άμεσα με το επάγγελμα της. Η ίδια φοβάται τα πολύ μικρά παιδιά, κοινώς εμφανίζει μια διαταραχή που από τους ειδικούς ονομάζεται «παιδοφοβία» (Pedophobia).

Η συγκεκριμένη φοβία, της στέρησε τη δουλειά της. Η 61χρονη σήμερα Waltherr-Willard, δηλώνει ότι επί 35 χρόνια δίδασκε Ισπανικά και Γαλλικά σε παιδιά Λυκείου στο Mariemont.

Το 2009, οι υπεύθυνοι του σχολείου στο οποίο δίδασκε, την μετέθεσαν σε μικρότερες τάξεις του δημοτικού, αγνοώντας το πρόβλημα της για το οποίο ήταν ενήμεροι. Γνώριζαν πως η φοβία της προκαλείται συγκεκριμένα από παιδιά μικρών ηλικιών και όχι από εφήβους.

Ο Dr. Caleb Adler που έχει διερευνήσει ενδελεχώς το ζήτημα της παιδοφοβίας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή κρίσης άγχους, πανικού, ναυτίες και ζαλάδα, απουσία συγκέντρωσης , εφιάλτες, εφίδρωση, ακόμα και έμετο. Συμπτώματα από τα οποία άρχισε να πάσχει η Waltherr-Willard.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση», προσθέτει ο ίδιος, «γιατί μικρά παιδιά μπορεί να συναντήσεις παντού». Στην αρχή η ίδια και για μία διδακτική περίοδο, προσπάθησε να αντιμετωπίσει την φοβία της, ωστόσο η υψηλή πίεση που της δημιουργήθηκε, παραλίγο να της προκαλέσει οξύτατο έμφραγμα. Ο δικηγόρος της δήλωσε από τη δική του μεριά, ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση της είναι μόνο οι επικεφαλής του σχολείου.

Στη συνέχεια, η Waltherr-Willard ζήτησε να επιστρέψει στις Λυκειακές τάξεις για τη σχολική χρονιά 2010-11. Ωστόσο η άρνηση του διευθυντή, οδήγησε στην παραίτηση της.

Τώρα, η 61χρονη αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί, ενώ κατηγορεί τους πρώην ανώτερους της για παραβίαση εγγράφων που τους είχαν κατατεθεί. Η υπόθεση πάντως θα εκδικαστεί, τον Φεβρουάριο του 2014.

Πηγή: huffingtonpost.com

NEWS247


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...