Home / Featured / Ενισχύεται η γαλλική γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση

Ενισχύεται η γαλλική γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 9:46 μμ Ιανουάριος 17th, 2013  


parle_francais_rouge_4-1a4a1
Σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας
Η προώθηση της γαλλικής γλώσσας στην εκπαίδευση ήταν το αντικείμενο της σημερινής εκδήλωσης στη γαλλική Πρεσβεία, στην οποία παραβρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αλλά και πρέσβεις και επιτετραμμένοι των πρεσβειών της Γαλλίας, του Καναδά, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Αυστρίας.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της γαλλικής γλώσσας στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση), στην ανάδειξη και στην ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη διαπανεπιστημιακών σχέσεων και τέλος στην οργάνωση της ετήσιας Εβδομάδας Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα (Μάρτιος 2013).
Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της ελληνικής πλευράς να δώσει νέα δυναμική στη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή του Διεθνούς Οργανισμού στη στήριξη της Παιδείας και της Έρευνας, στην προώθηση των αρχών της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού, καθώς και της ετερότητας, πολιτιστικής και γλωσσικής, σε διεθνές επίπεδο.
Πρώτο Θέμα
……………………………………………………………
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π. Παπαθεοδώρου με το Γάλλο Πρέσβη κ. Jean Loup Kuhn-Delforge στη Γαλλική Πρεσβεία»

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου παρευρέθη σήμερα σε εκδήλωση στη Γαλλική Πρεσβεία, μετά από πρόσκληση του Γάλλου Πρέσβη, στην οποία συμμετείχαν Πρέσβεις και Επιτετραμμένοι Πρεσβειών των χωρών που ανήκουν στον Διεθνή Οργανισμό της Γαλλοφωνίας (Γαλλία, Καναδάς, Ελβετία, Τσεχία, Τυνησία, Αίγυπτος, Αυστρία).

Στη συνάντηση έγινε αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της Προεδρίας του Διεθνούς Οργανισμού από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, κυρίως όμως, η συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στη προώθηση και στη περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Γαλλικής γλώσσας στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση), στην ανάδειξη και ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε θέματα Εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη Διαπανεπιστημιακών σχέσεων και τέλος στην οργάνωση της ετήσιας Εβδομάδας Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα (Μάρτιος 2013).

Ο κ. Θ.Π. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της ελληνικής πλευράς να δώσει νέα δυναμική στη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή του Διεθνούς Οργανισμού στη στήριξη της Παιδείας και της Έρευνας στη προώθηση των αρχών της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού καθώς και της πολιτιστικής και γλωσσικής ετερότητας, σε Διεθνές επίπεδο.

 

Για το σχετικό δελτίο τύπου πατήστε 

.


 

2 Σχόλια

  1. Καράγιωργα Υπαπαντή

    Οι καθηγητές Γαλλικής γλώσσας σας παρακαλούν λοιπόν να αποσύρετε τα βιβλία του Οργανισμού της Γ’ τάξης Γυμνασίου Action.fr-gr (3)τα οποία παρουσιάζουν κενό ύλης μιας τουλάχιστον διδακτικής χρονιάς! Είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα προς την αναβάθμιση και προώθηση της γαλλικής γλώσσας στη χώρα μας !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...