Home / Featured / Δομές εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη

Δομές εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: 3:19 μμ Ιανουάριος 15th, 2013  


Ypepth

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δομές εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη

Από το Δεκέμβριο του 2012, βρίσκονται αναρτημένα στον ιστοτόπο της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου πληροφόρησης και ανάλυσης των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων και πολιτικών ΕΥΡΥΔΙΚΗ, σχεδιαγράμματα που απεικονίζουν τις «

«.

Τα σχεδιαγράμματα «δομών των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων» παρουσιάζουν τη διάρθρωση της σχολικής εκπαίδευσης στα 34 συμμετέχοντα κράτη του Δικτύου (27 κράτη μέλη της Ε.Ε., κράτη Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών, Κροατία, Σερβία και Τουρκία), από την προσχολική έως και την ανώτατη εκπαίδευση.

Τα σχεδιαγράμματα παρουσιάζουν, επίσης, τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την ηλικία έναρξης της σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και τη διάρκεια σπουδών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Ιδρύματα και Προγράμματα Εκπαίδευσης αποτυπώνονται στην εκάστοτε εθνική γλώσσα.

Το Δίκτυο «Ευρυδίκη» δημιουργήθηκε το 1980 και προσφέρει πληροφόρηση και αναλύσεις επί των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων και πολιτικών.

Συντονίζεται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EACEA) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες που παρέχει υποβοηθούν το έργο των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπικουρούν το έργο των υπευθύνων για τη χάραξη των εκπαιδευτικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και υποστηρίζουν την έρευνα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Ευρυδίκη μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα https://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/index_en.php

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε 

.


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...